Google, düşük maliyetli akıllı telefon üretimine odaklanan AndroidOne programını duyurdu

Google, düşük maliyetli akıllı telefon üretimine odaklanan AndroidOne programını duyurdu

androidone

Google canlı yayınladığımız geliştirici konferansı I/O 2014'te, gelişmekte olan ülkelerde akıllı telefon kullanımını yaygınlaştırmayı hedefleyen AndroidOne programını duyurdu.

Etkinliğin açılış konuşmasında sahneyi alan Kıdemli Başkan Yardımcısı Sundar Pichai'nin verdiği bilgiye göre program, aralarında Hindistan gibi gelişmekte olan ve akıllı telefon penetrasyonu görece düşük olan pazarları hedefliyor.

Google'a göre akıllı telefonları daha geniş bir nüfus için erişilebilir hale getirmenin yolu üretim maliyetlerini düşürmekten geçiyor. Bu nedenle AndroidOne programında üretici olarak orijinal malzeme üreticileri (OEM) adresleniyuor. Firma, akıllı telefon üretiminde kullanılan malzemeleri ve tedarikçileri önceden belirleyip, üretimin iyi organize edildiğinden emin olmak istiyor.

Programa üç OEM'le birlikte çalışarak başlayacağını belirten Google, Micromax, Karbonn ve Spice ile işbirliği yapmış. İlk cihazların Hindistan'da 100 doların altında satışa sunulması planlanıyor. Micromax'ın ilk cihazı 4,5 inç'lik ekran, çift SIM  kart desteği ve SD genişleme yuvasıyla gelecek.

Google, maliyetleri düşürmek için donanımın yanında yazılım açısından da çalışma yürütüyor. O tarafta ilk hamlesi Google Play Store erişimini donanım üreticilerine açmak. Böylelikle farklı bölgelerdeki üreticilerin en ilgili uygulamaları telefonlarına yükleyebilmelerine olanak sağlamak istiyor. Google aynı zamanda AndroidOne programındaki akıllı telefonların yazılımını otomatik olarak güncelliyor olacak.

Google program için kablosuz internet sağlayıcılarıyla veri ücretlerini düşürme planları için görüşmeye başlayacağını da açıkladı.

AndroidOne'ın, Google'ın dünyanın az gelişmiş bölgelerine internet götürmeyi hedefleyen Project Loon girişimiyle de ileride desteklenebileceğini söyleyebiliriz. Programın elbette Android pazar payını arttırma hedefi olduğunu da unutmayalım.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.