Yeni bir yerli sosyal ağ denemesi: Socitive.com

Yeni bir yerli sosyal ağ denemesi: Socitive.com

Bugüne kadar çok sayıda yerel sosyal ağ girişimiyle karşılaştık. Son olarak Facebook'un bu pazarı domine etmesiyle birlikte, hem dünya genelinde hem de Türkiye'de bir 'sosyal ağ' olma amacıyla yola çıkan girişmlerin sayısı oldukça azaldı. İşte bu ortama rağmen cesaret gösteren girişimlerden birisi Socitive.com oldu.

Bir süredir kurucu ortakları ile e-posta üzerinden konuştuğum ve üzerinde çalışmaları süren Socitive.com, sonunda beta olarak yayına başlamış. Socitive, kullanıcıların ana dilini kullanarak, farklı ülkelerden iletişim kurmalarını sağlamaya çalışıyor.

İzmir'de, Aytuğ Topçu ve Umut İnevi tarafından geliştirilen Socitive.com'un amacı biraz da global olarak büyümek fakat şu an beta aşamasında bulunan Socitive'in önünde gideceği uzun bir yol var gibi gözüküyor. Sitede herhangi bir kullanıcı sözleşmesi olmaması, bununla birlikte, hesap açtığınızda ve daha sonra hesabınızı silmek istediğinizde herhangi bir alan bulunmaması gibi büyük ve bir sosyal ağ için ileride sorun çıkartabilecek ufak detayları mevcut.

socitive-ekran-goruntus

Kullanıcıların mevcut arkadaşları dışında tüm dünyadan çevre edinmesini sağlamaya çalışan Socitive'in bunu şimdilik nasıl kurgulayacağını biraz da zaman belirleyecek. Ancak şimdilik gördüğüm ilk güzel detay, oynanmakta olan Dünya Kupası için açılan özel sayfa buranın çıkış noktası olabilir. Kullanıcılar belli konular ve filtreleme özellikleriyle, farklı insanlarla iletişime geçebilecek.

Topçu ve İnevi'nin ortağı olduğu Anomeda Yazılım'ın arkasında olduğu Socitive.com'un hedefi yeni bir trend oluşturmak ve Türkiye'yi temsil eden bir proje ortaya çıkartmak. Bakalım bu yerel sosyal ağ projesi başarıya ulaşabilecek mi?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.