Cruise, otomatik pilotu normal araçlara getiriyor

Cruise, otomatik pilotu normal araçlara getiriyor

Google'ın sürücüsüz araçlar üzerinde çalışmaları devam ederken, bu alanda yeni girişimler de çıkıyor. San Francisco merkezli Cruise, Google'ın geliştirdiği sürücüsüz araçlar seviyesinde olmasa da sürücülerin önemli derecede hayatını kolaylaştıracak bir yeniliğe imza atmış.

Araçların kendi kendine park etmesi özelliğinin çoğu marka tarafından opsiyonel de olsa sunulan özellik olduğu günümüzde Cruise otopilot özelliğini harici bir donanım olarak sunuyor. Şu an için Audi A4 ve S4 modellerine uyumlu cihaz yolu takip ederek direksiyon yönlendirmesini ve hız ayarlamasını otomatik olarak yapıyor.

Uçaklardaki otopilot özelliğinin araçlara uygulanmış versiyonu diyebileceğimiz Cruise sürücünün tüm görevlerini neredeyse yerine getiriyor. Bazı araba markalarının yolu takip edip acil durumlarda hızı yavaşlatma özelliğinin daha geliştirilmişi olan Cruise etrafındaki araçları takip ederek sadece hız ayarlaması yapmıyor ayrıca aracın pozisyonu ayarlıyor ve gerekli durumlarda aracı durdurabiliyor.

Şu an için sadece 50 kişinin kullanımına açılacak olan Cruise'ın fiyatı 10 bin dolar olarak belirlenmiş. 2015'te seri üretime başlayacak cihazı şimdiden rezervasyon etmenin bedeliyse bin dolar. Seri üretime geçmeden otomobil markalarından biri girişimi satın alır mı bilinmez ama Cruise ABD'de şimdiden dikkatleri üzerine çekmiş durumda.

Şu an için sadece California otoyallarında kullanılabilen Cruise için hazırlanmış videoyu aşağıda izleyebilirsiniz;

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.