Şarkı arama sonuçlarında Google online müzik dinleme servislerini sunacak

Şarkı arama sonuçlarında Google online müzik dinleme servislerini sunacak

Amazon'un adım atması, Apple'ın Beats'i satın alması derken müzik satın alma durumundan, müzik dinleme servislerine yönelen müzik sektörüne Google'dan bir adım geldi. Online müzik servislerinin arama motoru tarafından net olarak tanınması diyebileceğimiz adımla Google, şarkı aramalarında online müzik dinleme servislerini sunacak.

Spotify, Rdio ve GooglePlay'in de aralarında bulunduğu online müzik dinleme servislerini şarkı arama sonuçlarında gösterecek. Google paylaştığı ekran görüntüsünde Wikipedia'nın üstüne konumlamış görünüyor.

Daha önce YouTube videolarını gösteren Google'ın bu adımı online müzik servislerine önemli derecede trafik sağlamasının yanında bilinirliklerine de katkıda bulunacak.

Şu an için önceliklik olarak ABD'de ve Android cihazlarda başlayacak uygulamanın yakın zamanda diğer ülkelerde de kullanıma başlayacağını belirten Google, yerel odakta diğer online müzik dinleme servislerinin de arama sonuçlarında gösterileceğini belirtiyor.

Deezer'ın da bunlardan biri olduğu paylaşılırken, müzik servislerine entegre arama sonuçlarının yakın zamanda Avrupa'da hizmet vermesinin muhtemel olduğunu söyleniyor.

Arama sonuçlarından nasıl görüneceğine dair ekran görüntüsünü aşağıda bulabilirsiniz;

music_search_screenshot

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.