Müzelerde Google Glass kullanımı yaygınlaşabilir

Müzelerde Google Glass kullanımı yaygınlaşabilir

Google Glass'ın sahip olduğu ya da olma potansiyeli taşıdığı yüzlerce alan var. Google ve tabii ki Google Glass geliştiricileri bu konuda kafa yorarken, Google Glass'ın artık dünya genelinde yaygınlaşmaya başlayacak olmasıyla daha farklı kullanım metotlarıyla karşılaşmaya da başlıyoruz. Bunun son örneklerinden birisi de, Google Glass'ın müzelerde bulunan sesli rehberlerin (audio-guide) yerine geçmeye başlaması ihtimali.

Google tarafından yetkilendirilen ve Google Glass için bir çalışma alanı olan Glass at Work'ün içinde bulunan GuidiGO firması, müzeler için Glass kullanımıyla alakalı bir uygulama geliştirmiş durumda. Bu rehberler sayesinde, Google Glass üzerinden bir sesli rehberlik hizmeti alabilmeniz, yönünüzü kolayca bulabilmeniz ve Glass'ın size kapalı ya da açık havadaki bir müzede gezerken eşlik etmesini sağlıyor.

GuidiGO çözümüyle birlikte artık pek çok müze Google Glass ile gezilmeye müsait hale gelebilir. Bu noktada Glass'ın bazı artırılmış gerçeklik özellikleri, Glass üzerinden müzedeki şeyler hakkında daha detaylı bilgi almak gibi bazı detaylar her turistin müzeyi gezme deneyimine katkı sağlayacak.

Screen Shot 2014-06-19 at 22.56.16

GuidiGO, hazırladığı bazı örneklerden birisinde Aya Sofya'ya da yer vermiş. Glass üzerinden QR kodu okutarak, bu örneklerle rehberi keşfedebilir olmanız mümkün oluyor. Müzeler, turist rehberleri ya da seyahat yazarları da, Glass için GuidiGO üzerinden tur oluşturabiliyorlar. Bu girişime pek çok müze yönetiminin ve çeşitli ülkelerdeki ilgili bakanlıkların ilgi duyacağına eminim. Bildiğiniz gibi Nintendo daha önce benzer bir uygulamayı Paris'teki bir müze için devreye almıştı. Çok yakın bir gelecekte, sesli ve eski moda rehber donanımlarının yerini Google Glass'lar alabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.