Üniversite seviyesindeki içeriğiyle, eğitim platformu: Universiteplus

Üniversite seviyesindeki içeriğiyle, eğitim platformu: Universiteplus

Uluslararası olarak internet girişimcileri için en gözde pazarlardan biri kuşkusuz online eğitim pazarı. Ülkemizde henüz tam olarak oturmuş bir sektörden söz edemesek de gerek genç nufüs gerekse geniş online komünitelerin çokluğu ile Türkiye'nin online eğitim pazarında önemli bir potansiyeli olduğunu söyleyebiliriz.

Bu yazıda sizlere tanıtacağımız Universiteplus; üniversite düzeyindeki dersleri internet teknolojilerini kullanarak, sadece üniversiteye gidenlere değil herkese ulaştırmak hedefiyle yola çıkmış.

Dolayısıyla üniversiteye başla-ya-mamış, ya da hali hazırda öğrenci olanları hedefleyen girişim, içerik olarak yüksek kaliteli eğitimleri online olarak meraklılarına ulaştırmak istiyor. Platformda şu an yer alan derslerden bazılarıysa şunlar: İçerik Stratejileri, Uluslaraeası Muhasebe Standartları ve Sosyal Medya Stratejileri.

Bundan yaklaşık 1 ay önce Markado'dan aldığı 500 bin TL değerindeki yatırımı sizlere aktardığımız Universiteplus; 2013 yılının Mart ayında 4 ders ile yola çıkmış. Kuruculuğunu Volkan Karabacak'ın üstlendiği girişimin yetkilileriyle konuştuğumuzda yatırımla beraber ilk amaçlarının platformdaki ders sayısını arttırmak olduğunu öğrendik. Şu an bünyesinde 11 ders bulunan Universiteplus; yıl sonuna kadar 50 derse ulaşmayı hedefliyor.

universite-plus-poster

Dilerseniz Facebook ya da Twitter hesabınızla, dilerseniz de platformun kendi üyelik formunu kullanarak Universiteplus'a üye olabiliyorsunuz. Tamamen ücretsiz olan üyelik işlemi sonrasında platform üzerinde dilediğiniz dersleri izleyebilmeniz mümkün. Bu arada bugüne kadar 7 bine yakın kişinin Universiteplus üzerinde online olarak ders izlediğini de aktaralım.

Derslerin daha interaktif hale gelmesi planlanıyor

Universiteplus'ın geleceğe dair hedeflerinin başında, kullanıcılardan aldığı feedback'ler doğrultusunda eğitimleri çok daha interaktif hale getirmek var. Diğer yandan kısa zaman içinde üniversitelerle iş birliğine gidilerek çeşitli sertifika programlarının da devreye gireceğini belirtelim. Tüm bunların yanında girişimin bir diğer faaliyet alanı olarak şirket içi online eğitimler hazırlamak ve altyapı desteği sunmak planlarını da paylaşalım.

Özellikle yurtdışındaki benzerleriyle kıyasladığımızda henüz başlangıç aşamasında olduğunu -gerek içerik gerekse özellik ve deneyim olarak- söyleyebileceğimiz Universiteplus; Türkiye pazarında sunduğu içerik ve gelecek vaadeden gelir modeliyle öne çıkıyor. Girişimle ilgili gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.