Çevirmenler ile çeviri yaptırmak isteyenleri buluşturan bir listeleme projesi: CevirmenAriyorum.com

Çevirmenler ile çeviri yaptırmak isteyenleri buluşturan bir listeleme projesi: CevirmenAriyorum.com

Yayın hayatına 2013 yılının Aralık ayında başlayan CevirmenAriyorum.com, son zamanlarda Webrazzi.com'da ve Webrazzi Startup'14 etkinliğimizde gündeme gelen online çeviri pazarının ülkemizdeki oyuncularından biri konumunda.

İnce Fikirler İnteraktif Reklam Ajansı'nın desteğiyle hayata geçen CevirmenAriyorum.com; hala beta olarak yayın hayatına devam ederken bünyesinde 200'ün üzerinde çevirmen bulunduruyor. Proje için şu an aktif olarak 5 kişi çalışırken site üzerinde bugüne kadar gerçekleşen çeviri sayısıysa 100'ün üzerinde.

CevirmenAriyorum.com en kısa haliyle çevirmenlerle ellerindeki doküman ya da belgelerin çevirisine ihtiyacı olanları biraraya getiren bir pazar yeri olarak tanıtılabilir. CevirmenAriyorum.com'un en çok dikkat çeken özelliklerinden biri site üzerinde çevirmenleri listeleyebilmeniz, çevirmenlerin profiline bakabilmeniz ve hatta çevirmenlere özel mesajla ulaşabilmeniz.

Platforma üye olduktan sonra verdiğiniz cep telefonu numarasına gelen SMS'lerle de CevirmenAriyorum.com'da süreci hızlıca takip edebiliyorsunuz. Süreç demişken tahmin ettiğiniz gibi platform üzerinde çalışmak istediğiniz çevirmeni belirleyip kopyala-yapıştır ya da dosya yükleme yöntemleriyle iletebileceğiniz metin veya dokümanın çevirisini talep ediyorsunuz.

cevirmen-ariyorum-ekran-goruntusu

Bu arada CevirmenAriyorum.com'da çeviri sürecinin başlaması için kullanıcının ödeme yapması gerekiyor ancak çevirmen işini bitirip kullanıcıya çeviriyi sunmadan para çevirmene ulaşmıyor. Böylelikle diğer pazar yeri modellerinden de alışık olduğumuz bir güvenlik mekanizması ortaya çıkıyor.

Ücretlendirmeye çevirmenin dilediği gibi yaptığı hatta çeviri işlemi devam ederken bile fiyatı revize etme talebinde bulunabildiği CevirmenAriyorum.com en çok bu özellikle rakiplerinden ayrılmaya çalışıyor. Ayrıca çevirmenlerin kendi profil sayfalarının olması ve kullanıcılarla iletişime geçebilmesi -kullanıcılar da çevirmenler arasında detaylı filtreleme yapabiliyor- de platformu bir 'listeleme projesi' haline getiriyor.

Kurucu ekip pazarlama faaliyetlerine hız vermek adına melek yatırımcı arayışında

Kurucu ekiple konuştuğumuzda Türkiye'de bugüne kadar çeviri ihtiyacının çeşitli forum siteleri ve diğer platformlarda manual olarak yürüyen ilanlarla ya da offline olarak çözüldüğü bilgisini aldık. Şu an için pazarlama faaliyetlerini güçlendirmek adına melek yatırımcı arayışında olan CevirmenAriyorum.com; Türkiye pazarında başarılı olup sonrasında başta Rusya ve Almanya olmak üzere çeşitli yurtdışı pazarlarına açılmayı planlıyor.

Hala beta olarak devam etse de 6 ay içinde 100 gibi bir çeviri rakamına ulaşan projenin pazarlama faaliyetlerine hız vermesi gerektiği sonucuna rahatlıkla varabiliriz. Diğer yandan online tarafta büyüme yaşaması muhtemel olan bir pazarda tam anlamıyla bir listeleme modeline sahip olan CevirmenAriyorum.com, rakiplerinden bu yolla farklılaşarak başarılı olmak istiyor. Proje hakkındaki gelişmeleri sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.