Eytan Daniyalzade'nin kurucu ortağı olduğu Stylr, Walmart tarafından satın alındı

Eytan Daniyalzade'nin kurucu ortağı olduğu Stylr, Walmart tarafından satın alındı

stylrappİstanbul'dan New York'a gidip Chartbeat'in geliştirici ekibini yöneten Eytan Daniyalzade'nin daha sonra yine New York'ta kurduğu lokasyon bazlı moda uygulaması Stylr, Amerika'nın en büyük perakende zincirlerinden biri olan Walmart'a satıldı. Satın alım işlemi, dev zincirin Silikon Vadisi merkezli Ar-Ge ve inovasyon şirketi @WalmartLabs tarafından yapıldı.

Stylr, WalmartLabs'in tarihindeki 13'üncü ve New York'tan alınan ilk şirket olma özelliğini taşıyor. Walmart'tan yapılan açıklamaya göre Stylr'ın kurucu ortakları Eytan Daniyalzade ve Berk Atikoğlu, devir işlemleriyle birlikte WalmartLabs'de çalışmaya başlayacak. Bu anlamda Stylr'ın satın alması "acqui-hire" özelliği taşıyor diyebiliriz ki Walmart geçtiğimiz yıl buna benzer 2 satın alma daha yapmıştı.

Eytan Webrazzi'yle paylaştığı notta, Stylr'da geliştirdikleri fikirleri Walmart'la milyonlara ulaştırma fırsatına kavuşacaklarını söylüyor. Mağaza içi deneyimini hılza dijitalleştirmeye çalışan Walmart'ın satın almayla bu süreci hızlandırması bekleniyor.

Walmart ve Eytan'ın açıklamalarında, satın almanın tamamlanmasıyla Stylr uygulamasının iTunes App Store'dan kaldırılacağı bilgisi de paylaşılıyor.

Anlaşmanın finansal karşılığıyla ilgili bir bilgi henüz paylaşılmadı.

GÜNCELLEME: Eytan Daniyalzade'den aldığımız Stylr'ın kısa hikayesini de aşağıda paylaşıyoruz;

Fikir üzerinde çalışmaya 2012 Haziran ayında başladık. Berk Atikoğlu, Stanford'dan iyi bir arkadaşım zaten, o sırada okulda doktorasını bitirmek üzereydi. Bir kaç ay farklı fikirler üzerinde tartıştıktan sonra, bir heyecanla doktorasını bırakıp stylr üzerinde çalışmak için New York'a geldi. :) (Berk, bir sonraki Aralık ayında hızlıca San Francisco'a geri dönüp tezini verdi ve mezun oldu.)

En başından beri amacımız işletmelerle kullanıcılar arasında bilgi alışverişini kolaylaştıran, şeffaflaştıran bir servis geliştirmekti. Ve bunun ilk aşaması olarak dükkanlardaki ürünleri, dükkan çalışanlarına gerek kalmadan, kullanıcıya gösterebilecek bir servis geliştirmek oldu. Bu servis hem kullanıcının alışveriş tecrübesini kolaylaştırmaya yarıyor, hem de dükkanların kendi ürünlerini daha geniş bir kitleye sergilemesini sağlıyordu.

2013 Ekim ayında Dreamit'ten mezun olduktan sonra, bu konuyla ilgilenen bir kaç şirket bizi satın almak için temasa geçti. En başta bu konuya çok sıcak yaklaşmadık. Ocak ayında kaynak sağlama sürecine tam başlarken, bu şirketler bizle tekrar temasa geçti. Bu sırada kaynak sağlarsak, satın alma seçeneğinin şimdilik tamamen kapanacağını biliyorduk. Bu sırada Walmart da bizle temasa geçti ve onların 'retail-tech' konusunda yapmak istediklerini, bunların bizim yaptıklarımızla ne kadar örtüştüğünü görünce bu konuya daha sıcak bakmaya başladık.

Walmart'in en cazip gelen taraflarından biri de, ulaştıkları kitlenin büyüklüğü tabi. Stylr'daki fikilerimize Walmart bünyesinde devam edersek Amerika'nın %80'inden fazlasına ulaşabiliceğimizi ve etki edebiliceğimizi farkedince, bu anlaşmayı yapmaya karar verdik.

Walmart'ta minimum 1 sene kalmak durumundayız. Şimdilik amaçladığımız şeyleri başarana kadar Walmart'tayız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.