WalmartLabs 2 teknoloji şirketini bünyesine kattı, öncelikli amaç yetenek

WalmartLabs 2 teknoloji şirketini bünyesine kattı, öncelikli amaç yetenek

1962 yılında kurulan ABD'li perakende devi Walmart, Fortune 500 listesine göre 2012 yılında dünyanın en karlı üçüncü şirketi durumunda. İnternet ve yeni nesil teknolojilere de oldukça önem veren şirket, WalmartLabs adını verdiği bir oluşum ile inovatif konular üzerinde çalışıyor ve yeni ürünler ortaya çıkartıyor.

Dün geç saatlerde WalmartLabs'ın resmi blog'unda yer alan açıklamaya göre 2 teknoloji şirketi WalmartLabs bünyesinde katıldı. Bu iki şirketten kısaca bahsetmeden önce WalmartLabs'ın açıklamasında da yer verdiği gibi iki şirket çalışanlarının WalmartLabs ekibine katılacağını belirtelim. Bu doğrultuda söz konusu satın almaların ekip/yetenek için yapıldığını tahmin etmek de güç değil. :)

oneops-logoWalmartLabs'ın aynı anda duyurduğu satın almalardan ilki OneOps. PaaS (Platform as a Service) mimariler ve bulut bilişim alanında tecrübe sahibi olan şirketin kurucu ortakları ise eski birer eBay çalışanı. Yazılım geliştiricilere bulut bilişim temelli bir ürün sunan şirket, geliştiricilerin büyük kısmının aşina oldukları WordPress ve Magento gibi yapılarla da entegre olabiliyor.

tastylabs-logoSatın alınan diğer bir şirket ise Tasty Labs. Kurucu ortaklarının Google ve Mozilla gibi teknoloji devlerindeki tecrübeleri ile dikkat çeken şirket, 2010 yılının sonlarında yatırım almayı da başarmış. Mountain View/California merkezli şirket; mobil uygulama geliştirme platformu, Twitter için basit uygulamalar ve sosyal soru&cevap platformu gibi ürünlere sahip.

Satın almalarla ilgili olarak konuşan Tim Kimmet, bu iki şirketin Silikon Vadisi'nin teknoloji konusunda önde gelen isimleri olduğunu ve ekiplerine yaptıkları bu katkıyla milyonlarca insana hitap eden çözümler sunmaya devam edeceklerini söyledi. Diğer yandan satın almalarla ilgili henüz herhangi bir miktar açıklanmazken, Tasty Labs'ın aralarında Andreessen Horowitz'in de bulunduğu bir gruptan 3 milyon dolar yatırım aldığını hatırlatalım.

Kısa geçmişine rağmen oldukça dikkat çekici bir yapıda ilerleyen WalmartLabs'ı takip edip gelişmelerden sizleri de haberdar edeceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.