Avrupa'yı hedefleyen Boni, Passbook entegrasyonuyla herkesin cebine girecek

Avrupa'yı hedefleyen Boni, Passbook entegrasyonuyla herkesin cebine girecek

Etkileşimli mobil sadakat uygulaması Boni, yeniden yaygınlaştırdığı iBeacon teknolojisini bu kez Passbook ile güçlendirmeye başlıyor. Firma ayrıca fırsat paylaşımını Boni üyesi olmayanlara da açıyor.

Çoğu İstanbul'da olmak üzere 14 AVM'de Boni fırsatlarından faydalanmak mümkün. Boni uygulamasına paralel olarak geliştirilen yenilik ise iOS'in Passbook özelliğinden faydalanıyor. Boni'nin iş ortakları, mobil reklamlar, e-posta kampanyaları veya uygulama içi yönlendirmeleri kullanarak direkt olarak Passbook'a Boni fırsatlarını ekletebiliyor.

Boni uygulamasını yüklemeden fırsatlar cepte

Aşağıdaki videoda da görebileceğiniz gibi Passbook'a fırsat ekleyen kişiler AVM’lerdeki mağazalara adım atarken iBeacon sinyaliyle Passbook'tan bildirim alıyor ve bu fırsatı kullanabiliyor. Bu yenilikle Boni'ye üye olmadan mikro konum fırsatlarından faydalanmanız mümkün ki bu da erişim şansını yükseltiyor.

Kısa süre içinde aylık ziyaretçi sayısı 25 milyonu bulan alışveriş merkezlerini kapsama altına almayı hedefleyen Boni, bu sayede iPhone kullanan yaklaşık 500.000 ziyaretçiye Passbook uygulaması üzerinden ulaşmayı hedefliyor. Boni Beacon ile Passbook yeniliğine bonibeacon.com adresinden başvuru yapılabiliyor.

Dünyanın en önemli AVM Şirketleri ve Türkiye'nin en büyük AVM'leri* ile işbirliği yapan Boni, Temmuz ayı sonuna kadar 35 farklı AVM'yi kapsama altına alınarak 150 milyonluk müşteri trafiği ile etkileşime geçecek. Bu müşterilerin yıllık alışveriş hacmi ise yaklaşık 2.2 milyar dolar olarak hesaplanıyor.boni beacon iphone passbook

50 bin'e yakın aktif kullanıcı

Şimdiye kadar 65.000 kişinin telefonuna indirilen Boni'nin 48.000 üzerinde aktif kullanıcısı var. AVM sayısının artışına paralel olarak 2014 yılı sonuna kadar 200 bin aktif kullanıcıya ulaşılacağı öngörülüyor.

15 milyar mikro konum bilgisi aranıyor

Aslanoba Capital'ın 1 milyon dolar yatırım yaptığı Boni'nin kurucularından Sarper Sılaoğlu'dan aldığımız bilgiye göre Boni, 60 seçilmis AVM ile Türkiye perakende sektörünün yüzde 10'unu kapsama altına almayı ve yıllık 15 milyar mikro konum bilgisi toplamayı hedefliyor.

Boni, kurulum yapılan AVM'lerde tüm alanları kapsayacak şekilde ortalama 300 'beacon' yerleştiriyor. AVM yönetimlerine kapsamlı bir analitik aracı sunuyor. Amaç AVM yönetimlerinin kiraciları olan perakendecilerle ziyaretcileri olan tüketiciler arasında bir köprü kurmak.

Yenilikler ve Avrupa hedefi

Boni bir yandan AVM içinde navigasyon, görmel engelliler icin sesli yönlendirme ve otoparkta araç bulmak gibi yenilikler üzerinde çalışıyor. Bir yandan da Avrupa'ya açılma planları yapıyor. Boni'nin, Avrupa'da toplamda 300'ün üzerinde AVM yatırımı olan büyük işletmecilerle çalışması Avrupa'ya adım atması için ciddi bir avantaj.

Şahsi kanaatim 2015'e girmeden Boni'nin Avrupa'ya açılacağı ve Türkiye'deki AVM'lerden daha hızlı bir büyüme göstereceği yönünde. Zira akıllı telefon ve kullanıcı etkileşimi açısından Avrupa'nın Türkiye'den daha hareketli bir pazar olduğu hepimizin malumu. Boni'nin Türkiye'deki iş ortaklarının Avrupa'da yer alması ise Boni'nin işini kolaylaştırıyor.

*Boni'nin aktif olduğu AVM'ler: Marmara Park, Palladium, Metrocity, CarrefourSA Maltepe Park, Neomarin, Vialand, Bursa- Anatolium, A City Outlet Center, Ankamall, 365, Tekira, Ankara-Anatolium, Espark, Starcity

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.