Graffiti ve duvar resimleriyle Google'dan sokak sanatı projesi

Graffiti ve duvar resimleriyle Google'dan sokak sanatı projesi

Daha önce yazılımcılara sanatlarını göstermeleri için DevArt projesini tanıtan Google'dan sanat odağında yeni bir adım daha geldi. Google, Street Art Project'le 5 binin üzerinde sokak sanatına internetten ulaşabilmesinin önünü açarak kalıcılığını sağlamayı hedefliyor. Sokakları bir araya getiren proje Google Haritalar temelinde bir açık hava müzesi de oluşturuyor.

Sokak sanatını kalıcı kılmasının haricinde sanatçının eserlerini daha fazla kişinin tanımasına olanak tanıyacak proje, özellikle kamuya açık alanlarda sanat icrasının çeşitli nedenlerle engellenmediği ülkelerde yeni sanatçıların yetişmesi için de çok önemli bir motivasyon olacaktır. Projenin bir başka faydası, yaratıcı eserlerin artmasını sağlarken bir yandan da sokak sanatıyla vandalizm arasındaki çizginin daha net anlaşılmasına katkı bulunması.

Uzun yıllardır İngiltere dahil olmak üzere farklı ülkelerde yaptığı çarpıcı duvar resimleriyle ünlenen ama gerçek adı bilinmeyen yeni Banksy'lerin çıkacağını umut ettiğim projeyi daha yakından incelemek isteyenler ana sayfaya buradan ulaşabilirler. Street Art Project'te sunulan Fransa'dan bir eseri aşağıda inceleyebilirsiniz.

Görsel: José Carvalho and Kruella d'Enfer

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.