Galata Business Angels iki yeni yatırım ağı anlaşmasıyla yurt dışına açıldı

Galata Business Angels iki yeni yatırım ağı anlaşmasıyla yurt dışına açıldı

Galata Business Angels logoGalata Business Angels (GBA), Türkiye girişim ekosisteminin uluslararası bağlantılarını güçlendirmeye yönelik iki yeni anlaşmaya imza attı. GBA yeni dönemi için Fransa merkezli melek yatırım ağı Sophia Business Angels (SBA) ve ABD merkezli melek yatırım ağı Houston Angel Network (HAN) ile işbirliği yaptı.

Anlaşmanın Türkiye'den girişimcilerin Avrupa ve Amerika pazarlarına girişlerini kolaylaştıracağı ve yurt dışından yatırımcıları da Türkiye'ye çekmeye yardımcı olacağı belirtiliyor. GBA'nın paylaştığı basın bültenine göre, işbirliği sözleşmesi gereğince taraflar, girişimlere ortak erişim ve yatırım imkanına sahip olacak. Yurt dışından ve Türk yatırımcılar arasında bir iletişim ağı kurulması ve girişimciler için faydalı olabilecek (melek yatırım ve iş geliştirme gibi) eğitimlerin karşılıklı olarak sağlanması da yine anlaşma kapsamında. Türkiye'den çıkan girişimler de Amerika ve Avrupa'ya girişlerinde  SBA ve HAN ağlarından faydalanabilecek.

GBA Başkanı ve Mynet Yönetim Kurulu Başkanı Emre Kurttepeli, bu sayede Türkiye'den girişimlerin küresel düzeyde görünürlüğünü arttırabilemeyi ve dünya çapındaki yatırımcılarla gittikçe büyüyen bir iş ağı oluşturmayı umduklarını söylüyor.

Yatırım ağını Türkiye'den girişimlere açan Teksas merkezli HAN 2011 yılında kurulmuş. Ağın bugüne kadar, 135 farklı girişime toplam 45.8 milyon dolarlık yatırım yaptığı belirtiliyor. 2013 yılında HAN üyeleri 33 girişime yatırım yaparken toplam yatırım miktarı 8.7 milyon dolar olmuş.

2003 yılında faaliyete başlayan Sophia Business Angels ise Fransa merkezli. Bugün 18 ülkeyi temsil eden 50 üyesiyle küresel bir vizyona sahip olan ağın, fianans, bilgi teknolojileri, biyoteknoloji ve enerji yatırımlarıyla yakından ilgilendiği belirtiliyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.