Google, 500 milyon doları Skybox Imaging'e sadece bulut hizmetleri için mi ödüyor?

Google, 500 milyon doları Skybox Imaging'e sadece bulut hizmetleri için mi ödüyor?

Skybox Google

Google'ın bir süre önce satın alacağını burada paylaştığımız uydu görüntüleme şirketi Skybox Imaging anlaşması şirket tarafından doğrulandı. Google tarafından yapılan açıklamaya göre, şirket Skybox için 500 milyon dolar ödeyecek.

Google'ın açıklamasında, beklendiği gibi, Skybox uydularının Haritalar hizmetini güncel görsellerle geliştirmek üzere kullanılacağı belirtiliyor. Skybox ekibinin ve teknolojisinin ilerleyen zamanlarda, internet erişimi sağlanması ve afet yardımında kullanılması umulduğu da belirtiliyor.

2009 yılında kurulan Skybox bir uydu görüntüleme şirketi olmanın yanında bir yazılım ve veri şirketi. “Uzaydan iş yapmanınskybox carcount maliyetini değiştirecek ticari araçlara” odaklanan şirket geleneksel uydulara getirdiği yeni yaklaşımla dikkat çekiyor. Skybox teknolojisi, binlerce kilogram ağırlığındaki uyduların yaptığı görüntüleme işini 20 kat küçük uydularla yapıyor. Uyduların küçülmesi, Skybox’a çok sayıda fırlatma yapabilme avantajı da sağlıyor. Skybox’ın uyduları, boyutun yanında, enerji tasarrufu, geliştirilmiş ısı yönetimi ve iletişim gibi özellikleriyle dikkat çekiyor.

Skybox’ın bir diğer önemli teknolojisi de görüntüleme yoluyla depoladığı verileri yönetme becerisi.Yani Skybox aslında sadece bir uydu görüntüleme şirketinden daha fazlası. Şirketin amacı topladığı bütün bu verileri kendi bulut hizmeti üzerinden hızlı biçimde kullanılmasını sağlayacak bir algoritma geliştirmek.

Konunun bu tarafını ele alan makalesinde The Atlantic yazarı Robinson Meyer akla yatkın bir önermede bulunuyor. Buna göre, Google'ın Skybox'ı 500 milyon dolar ödeyerek satın almasının az gelişmiş bölgelere internet erişimi sağlamak dışında bir amacı daha var. O da halihazırda bulut hizmetlerinde Amazon'un gerisinde kalan Google'ın bu alanda elini güçlendirmek istemesi. Google'ın Skybox'ı takip edip, yeryüzünden aldığı verilerden oluşan kendi bulut hizmetini geliştirmesi durumunda bu alanda endüstri lideri olmasının önünde bir engel yok. Google'ın sağlayacağı bu hizmetin küresel tedarik zincirine sahip olan bütün şirketleri ilgilendirebileceğini belirtiyor Meyer.

Skybox'ın açıklamasında ise ekibin Google gibi kendilerini daha büyük ve cesur düşünmeye sevk eden bir şirkete katılmanın duydukları heyecana değiniliyor. Bununla birlikte her iki şirketin de bilgiyi kullanışlı ve erişilebilir hale getirme ortak paydasında buluştuğunun altı çiziliyor. Bu ortaklık, şirketlerin sürücüsüz arabalardan sıfırdan uydu tasarlamak gibi farklı konularda birlikte çalışabilmelerini mümkün kılıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.