Pardus Yaz Kampı, açık kaynaklı projeler geliştirmek isteyen üniversitelileri bekliyor

Pardus Yaz Kampı, açık kaynaklı projeler geliştirmek isteyen üniversitelileri bekliyor

TÜBİTAK, 2003 yılından bu yana geliştirmekte olduğu GNU/Linux dağıtımı Pardus için yaz kampı düzenliyor. Pardus Yazılım Kampı lisans/lisanüstü öğrencilerinin takım halinde kod geliştirebilmelerini sağlayacak.

Uzaktan erişilebilir bir yaz kampının hedefi, Pardus etrafındaki açık kaynaklı yazılım yelpazesini genişletmek. Pardus ekibi tarafından ihtiyaç duyulan bazı projeler yayınlanmış. Öğrenciler de proje önerisi yapabiliyor ve 3 ay sürecek Pardus Yazılım Kampı'nda toplam 15 projenin gerçekleştirilmesi öngürülüyor.

Projelere 3000 TL destek

Sunulacak proje teklifleri 4 kritere göre (tutarlılık, proje planı, tasarım, işlevsellik) değerlendirilecek. TÜBİTAK, hem özgün projelerin hem de açık kaynaklı projelere katkı sağlayacak (eklenti, modül, genişletme vb.) projelerin kabul edileceğini ifade ediyor. Her bir projede çalışacak öğrencilere 3.000 TL telif ücreti ödenecek ve proje değerlendirmesi bağımsız bir kurul tarafından yapılacak.

Açık kaynaklı yazılımlarla ilgilenen lisans/lisansüstü öğrencilerinin 15 Haziran'a kadar kamp.pardus.org.tr'ye üye olup takımların (her takımdan bir öğrenci) proje tekliflerini sunması gerekiyor. 30 Haziran'da kampa katılacak projelerin belirlenecek ve 3 aylık maraton başlayacak.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.