'Sıradan' cep telefonlarının satışı son 4 yılda 5 kat düştü

'Sıradan' cep telefonlarının satışı son 4 yılda 5 kat düştü

Webrazzi PRO'da haftanın en çok ilgi çekeceğini düşündüğümüz içeriğini sizlere aktardığımız haftanın grafiği yazı dizisiyle tekrardan karşınızdayız.

Bu yazımızın konusu Türkiye'de satılan akıllı telefonlar haricindeki 'sıradan' cep telefonu satışları. Dünyaca ünlü araştırma şirketi GfK'nın açıkladığı verilere göre ülkemizde 2011 yılının ilk çeyreğinde 2,583 milyon, 2012'nin ilk çeyreğinde 1,717 milyon, 2013'ün ilk çeyreğinde 1,025 milyon ve 2014'ün ilk çeyreğinde de 0,443 milyon yani 443 bin 'sıradan' cep telefonu satışı yapılmış.

webrazzipro-logo

Kuşkusuz kısa bir süre önce devreye giren ve sektörde büyük tartışmalara yol açan vergi engelinin de 2014'ün ilk çeyreğinde rakamın bu denli düşük olmasında etkisi olmuştur. Ancak Türkiye'de kullanıcıların artık sıradan olarak tanımlanan cep telefonlarına olan ilgisinin her geçen yıl artan bir ivmeyle azaldığını söyleyebiliriz. Bu arada kullanım alışkanlığı olarak dünya üzerinde en sık cep telefonu değiştiren ülkelerden biri olduğumuzu da hatırlatmakta yarar var.

turkiyede-ceyreksel-olarak-cep-telefonu-satis-adetler

Webrazzi PRO hakkında detaylar

Webrazzi PRO’ya da değinmek gerekirse; 2013 yılının Nisan ayında yayın hayatına başlayan Webrazzi PRO için Profesyoneller için Bilgi Merkezi diyebiliriz. İçerisinde internet ve teknoloji sektörlerine dair 1500′ün üzerinde grafik barındıran Webrazzi PRO, aynı zamanda veri ortaklarıyla da öne çıkıyor.

Aralarında Deloitte, Nielsen, Mobilike, Kariyer.net, akakce.com ve Gold.com.tr gibi şirketlerin de bulunduğu veri ortakları, internet ortamında halka açık olarak bulunmayan çok sayıda veriyi Webrazzi PRO kullanıcılarıyla paylaşıyor. Webrazzi PRO’daki ilk 1000 içeriği detaylıca gözler önüne seren infografiğimize buradan ulaşabilirsiniz.

Webrazzi PRO’nun fiyatlandırmasıyla ilgili olarak detaylara buradan bakabilirsiniz. Platform hakkındaki soru, görüş ve önerilerinizi ise bize [email protected] e-posta adresinden iletmeniz mümkün.

(Görsel Kaynak: panupong/Shutterstock)

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.