Dropbox, mesajlaşma platformu Droptalk'u satın aldı

Dropbox, mesajlaşma platformu Droptalk'u satın aldı

Bulut depolama şirketi Dropbox, bir mesajlaşma platformu girişimi olan Droptalk'u satın aldı.

Ortaya bir Chrome eklentisi olarak çıkan Droptalk adlı girişim, yoğun "iş e-postası" trafiğini, daha çok bir anlık mesajlaşma sistemine çevirmeyi amaçlamıştı. Daha sonra iOS ve Android versiyonlarını da piyasaya süreceğini duyuran Droptalk, daha henüz açığa bile çıkamadan Dropbox tarafından satın alındı. Satın almanın bedeli ile ilgili hiçbir açıklama yapılmazken, satın alma ve Droptalk ekibinin Dropbox saflarına katılacağı bu yeni girişimin blogu üzerinden duyuruldu.

Droptalk ile kullanıcılar, Chrome tarayıcıları üzerinden özel mesajlaşma ağına sahip oluyorlardı. Bu mesajlaşma platformu üzerinden, karşı tarafla anlık olarak o an gezdiğiniz sayfayı paylaşma ya da bir şeyler upload ederek karşı tarafa iletme gibi özelliklere sahipti. Bu özellikle anlık olarak iş yapan ve web siteleri üzerinde çalışan ekipler için muazzam bir özellik olduğunu söyleyebiliriz. "Şu paylaştığım sayfaya ekteki belgeyi yükler misiniz?" demek yerine, Droptalk üzerinden bunu yapmak çok daha kolay ve pratik.

Satın almanın ardından, Droptalk yeni beta kaydı almayacağını da açıkladı ve tüm ekibin Dropbox'a katılmış olduğunu da duyurdu. Bundan önce Facebook ve LinkedIn gibi firmalarda çalışma tecrübesi bulunan mühendislerce kurulan Droptalk'un, bundan sonraki aşamada Dropbox bünyesinde Droptalk'u geliştirmeye devam edip etmeyecekleri meçhul.

Dropbox ve Droptalk arasındaki isim benzerliğinin, Dropbox'a yeni eklenecek olası bir özelliğin sinyalini veriyor olması da ihtimaller dahilinde ancak kişisel görüşüm, Dropbox'ın bu yetenek satın almasından kesinlikle çok başarılı bir şekilde faydalanacağı yönünde.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.