Yolculuk paylaşım servisi Volt, Alp Saul ve Hasan Aslanoba'dan yatırım aldı

Yolculuk paylaşım servisi Volt, Alp Saul ve Hasan Aslanoba'dan yatırım aldı

İstanbul merkezli Volt, bir araba/yolculuk paylaşım uygulaması olarak geçtiğimiz Mart ayında App Store'da görücüye çıkmıştı. İlk yatırımını Çiçeksepeti.com kurucusu Emre Aydın'dan alan Volt, bugün Hasan Aslanoba ve Alp Saul'un katıldığı bir yatırım turuyla tohum yatırım turunu kapattı. Yatırımla birlikte girişim, ürün ve hizmetlerini geliştirmeyi ve Türkiye geneline açılmayı planlıyor.

Volt aldığı yatırımla öncelikle iOS uygulamasını geliştirmeyi ve ardından Android versiyonunu yayınlamayı planlıyor. Volt uygulamasında yapılacak geliştirmeler arasında hizmetin daha güvenli hale getirilmesi de var. Zira güvenlik, benzer paylaşım servislerinin tümünde olduğu gibi, Volt'un sürdürülebilir bir büyüme yakalaması açısından oldukça önemli. Volt bunun için sosyal ağlar, kredi kartları, GPS ve akıllı telefonlarla mümkün hale gelen görüntü tanıma fonksiyonlarından yararlanıyor.

volt-hasan-aslanoba-yatirim

Volt'un bugünkü güven sistemi üç ana unsur üzerine inşa edilmiş. Bunlardan ilki, Volt'un diğer üyeleriyle sosyal olarak nasıl bağlantılı olduğunuzu görebiliyor olmanız. İkincisi, Volt'un komünite bazlı olması, yani aynı üniversite, site veya şirketteki üyeler için Volt'ta özel komüniteler var. Üçüncüsü ise, gerek sürücüler gerek yolcuların birbirlerini puanlayabildikleri geri dönüş sistemi.

Volt'un Kurucu ve CEO'su Ali Halabi, bugün 8 kişiden oluşan Volt ekibini de büyütmek istediklerini söylüyor. Takımın, iş geliştirme, pazarlama ve iletişim gibi birimler eklenerek 15 kişiye ulaşması planlanıyor.

Türkiye'de araba/yolcluk paylaşım servislerinin daha fazla yaygınlaşacağı bir döneme giriyoruz. Yakın zamanda Türkiye pazarına gireceği kesinleşen BlaBlaCar'ın ardından Volt'un aldığı yatırım da bu öngörüyü doğruluyor. Daha detaylı bilgi için Volt'un ilk incelediğimiz yazı da burada.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.