Apple’ın Geliştiriciler Konferansı WWDC14'ten beklenenler

Apple’ın Geliştiriciler Konferansı WWDC14'ten beklenenler

Apple WWDC14 için büyük gün geldi. 2-6 Haziran'da düzenleneceğini paylaştığımız WWDC14, Tim Cook'un açılış konuşmasıyla başlayacak. Canlı Bloglamayla size gelişmeleri saat 20:00'dan itibaren aktaracağız ama etkinlik başlamadan konferanstan beklentileri sizin için derledik.

Yazılım odağında bir konferans olmasına karşılık tanıtılacağı konuşulan ürünlerin başında iWatch ve akıllı ev sistemleri geliyor. Ürün söylentilerine karşılık atılan tweetlerle netleşen bir nokta var ki iOS 8'in tanıtımının yapılacağı. Halihazırda yazılım odağında bir konferans olması ilk tanıtımın iOS 8'le başlayacağı söylentilerini güçlendiriyor.

Konferans öncesinde atılan tweetlere baktığımızda iOS 8 ile birlikte OS X 10.10'un tanıtılacağını tahmin etmek mümkün.

Yazılımsal beklentilerle devam edelim, Siri de yeniliklerin yapılacağı konuşulan konular arasında yer alıyor. Kişisel görüşüm Topsy'yi geçtiğimiz yılın sonunda satın alan Apple, entegrasyonu tamamlayarak Siri ile gerçek zamanlı bilgi sunma yönüyle yeniliğini açıklayabilir.

Siri'nin haricinde yazılımsal beklentiler arasında haritalarda iyileştirmelerin geleceği de gündemde. Haritalar yönüyle özellikle toplu taşıma bilgilerinin yer alacağı dikkat çeken noktaların başında geliyor. Yazılımsal yeniliklerin haricinde bu odakta ilk defa tanıtılması beklenen uygulamaysa Healthbook.

Şubat ayında sızan haberlerle sizinle paylaştığımız Healthbook sağlık odağında fitness uygulamlarını yenilemesi bekleniyor. M7 gibi gelişmiş hareket sensörüne sahip iPhone 5S'e özel uygulamaların henüz istenilen popülerliğe ulaşmadığını da düşündüğümüzde kullanıcının hareketlerini takip ederek yaptığı egzersizlerin sonuçlarının analiz edilmesi yakın duruyor.

Healthbook'ta hareket analizinin haricinde kan basıncı, kalp ritmi ve glukoz seviyeleri gibi ağırlıklı olarak kan ile ilgili verileri analiz ederek sağlık konusunda da detaylı takip gerçekleştirmesi beklentiler arasında yer alıyor. Böyle bir takibin de ancak iWatch ile gerçekleşebileceğini belirterek iWatch için hazırlanmış görselle veda edelim. Saat 20:00'da biz buradayız, bekliyoruz.

apple-iwatch

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.