Samsung, sağlığınızı düşünen akıllı bilekliği Simband'i tanıttı

Samsung, sağlığınızı düşünen akıllı bilekliği Simband'i tanıttı

Samsung, yeni akıllı bilekliğini duyurdu. Samsung Simband ismiyle duyurulan bu akıllı bileklik her ne kadar tasarımıyla Samsung'un akıllı saatlerini andırsa da, aslında sağlığınızı ve hareketlerinizi takip eden biyosensörleri bulunan bir donanım.

Samsung, daha önce Gear Fit ile kalp ritimlerini ölçmeyi vaat ediyordu. Fakat dijital sağlık girişimi konusunun üzerine düşeceğini açıklayan firma, sağlık takibi alanında 50 milyon dolarlık bir yatırımda bulunacağını açıkladı.

Samsung'un Simband'i bu yüzden sadece bir başlangıç, ancak sağlık takibi konusunda bu ilk adımlar çok değerli olacak ve kısa zamanda geliştirilebilecek. Samsung'un San Francisco'da yaptığı etkinlikte Young Sohn'ın bu duyuruyu yapması ve Samsung'un yeni bir strateji anlatmasının zamanlaması ise manidar. Bildiğiniz gibi yine San Francisco'da, önümüzdeki haftanın hemen başında WWDC etkinliğini gerçekleştirilecek. Apple'ın da bu etkinlikte benzer bir sağlık ürünü duyurabilme ihtimali bulunuyor.

Duyurusu yapılmasına rağmen, geliştirilmeye devam eden Simband donanımı, aslında açık bir yazılımla gelecek ve API'si de bulunacak. Ancak API'nin bu yıl sonunda önce çıkmayacağı bilgisi de gelen bilgiler arasında. Simband API'si çıktığında farklı geliştiriciler, Simband için uygulamalar da geliştirebilecek. Bu da bu ürünün de bir ekosisteme sahip olacağını bize kanıtlıyor.

Samsung Simband, bir yandan geliştirilmeye devam edilirken, mevcut bilgilere göre Simband'in şarjının süresinin uzatılmaya çalışılıyor. Shuttle Battery adı verilen teknoloji sayesinde, bu sensörlerin çalışmasının 1 haftaya kadar çıkartılması sağlanmak için geliştirmeler yapılacak. Konu sağlık takibi olduğu için, devamlılık için Simband'in uzun bir şarj süresi olması gerektiği konusu ürün için kesinlike doğru bir özellik olacak. Bununla birlikte Samsung bu ürünü "7 gün 24 saat sağlığınızı takip edin" mesajıyla piyasaya sürmek istiyor olabilir.

samsung-simband

Biraz teknik özelliklerden bahsetmişken, Samsung Simband'in 14x34 mm boyutlarında, biraz da ilk Gear modeline benzeyen bir tasarıma sahip olduğunu söyleyebiliriz. 1Ghz'lik ARM A7 çipsetli işlemcilerin çalıştıracağı Samsung Simband, Wi-Fi ve Bluetooth özelliklerine de sahip olacak.

Samsung Simband, sunduğu faydalarla akıllı saatimiz üzerinden sağlık durumumuzu takip edebiliyor olmamızı sağlayacak. Samsung Simband, kalp atışı, kan basıncı,kan şekeri, vücuttaki oksijen ve karbondioksit miktarı, bunun yanı sıra diğer fiziksel aktiviteleri ölçmesinin yanı sıra, biyosensörler aracılığıyla vücudunuzu simüle edecek.

Görsel Kaynak: The Verge

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.