Apple'ın olmayan iWatch'una olan ilgi Samsung'un Gear'ından fazla

Apple'ın olmayan iWatch'una olan ilgi Samsung'un Gear'ından fazla

Giyilebilir teknolojinin kısa tarihi başlıklı yazımızda sizinle paylaştığımız üzere Samsung, Eylül 2013'te tanıttığı Gear akıllı saatinin üzerinden geçen sürede 3 yeni ürünü daha tanıttı. Samsung yılın başında GSMA'da tanıttığı Gear 2, Gear Fit dünyanın her yerinde mağazalarda yerini aldılar bile.

Samsung'da gelişmeler bu yönde ilerlerken Apple uzun zamandır beklenen akıllı saatiyle ilgili herhangi resmi bir açıklama henüz yapmadı. Tim Cook çalışanlarına attığı yılbaşı e-postasında 2014 yılında müşterilerin aşık olacağı ürünler sunacaklarını paylaşmıştı ama bunun ev sistemleri olabileceğine dair söylentiler de devam ediyor.

Apple'ın henüz tanıtmadığı ama iWatch ismiyle şimdiden akıllara kazınan akıllı saatinin direkt rakibi olan Samsung Gear serisine olan ilgiye Twitter'dan baktığımızda dikkat çeken bir sonuç ortaya çıkıyor.

apple-iwatch-samsung-gear

Son bir ayda içinde Apple iWatch geçen tweet sayısı Samsung Gear'dan daha önde. Samsung'un halihazırda Gear müşterilerinin de olduğunu ve ürünle ilgili şikayet dahil tweet atmalarını da düşündüğümüzde Apple adını dahi paylaşmadığı ürünle gündemdeki yerini ve ilgiyi koruyor.

Topsy'de yaptığım arama sonucunda edindiğim grafik pazarlamaya ait en çok bilinen stratejilerden olan Push (çekme) ve Pull (itme) arasındaki farkı net olarak ortaya koyuyor. Apple iWatch, Samsung Gear'dan daha fazla konuşuluyor, daha fazla ilgiye sahip. Bu ilginin satışlara nasıl yansıyacağını birlikte göreceğiz ama görünün o ki olmayan ürünle ilgi sıcak tutulabiliyormuş. Bu arada merak edenler için belirtelim Apple'ın WWDC 14'te akıllı saati tanıtması bekleniyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.