Twitter, Omnicom'la 230 milyon dolarlık reklam anlaşmasına imza attı

Twitter, Omnicom'la 230 milyon dolarlık reklam anlaşmasına imza attı

Twitter, bundan 1 yıl kadar önce 350 milyon dolarlık hisse karşılığında aldığı mobil reklam platformu MoPub'ın, Omnicom'la entegrasyonunu sağlayarak, büyük bir reklam anlaşmasına imza attı.

Dünyanın en büyük reklam ağlarından biri olan Omnicom Media Group ile Twitter arasında mobil reklam odaklı olarak yapılan iki yıllık anlaşmanın bedeli ise tam 230 milyon dolar.

Twitter'ın geçtiğimiz yıl yaptığı satın almanın ne kadar çok katma değerli olduğunu da bu rakamlardan anlayabiliyoruz. Mobil reklamlar konusunda atağa geçen Twitter'ın, farklı reklam türlerinin yanı sıra daha detaylı hedefleme imkanı sunması da kısa vadede beklenen gelişmelerden.

Bu tarz toplu reklam alımlarında tecrübesi bulunan Omnicom'un, Twitter'ın gelişen reklam modelleriyle ve artan kullanıcı sayısıyla birlikte, önemli bir mecra anlaşmasına imza attığına şüphe yok.

Bildiğiniz gibi Omnicom, bu yılın Mart ayında Instagram'la 100 milyon dolarlık bir reklam anlaşmasına imza atmıştı. Instagram ve Twitter'ın reklam potansiyelini karşılaştırdığımızda ve Instagram anlaşmasının 1 yıllık bedelinin 100 milyon dolar olduğunu düşündüğümüze, Twitter'la 2 yıl üzerinden yapılan 230 milyon dolarlık anlaşma biraz düşük kaldığını düşündüğümüzü de belirtelim.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.