Hakan Baş ve Alper Özdemir'in girişimi Anibera iddialı bir 3D animasyon filmiyle karşımızda

Hakan Baş ve Alper Özdemir'in girişimi Anibera iddialı bir 3D animasyon filmiyle karşımızda

Hakan Baş ve Alper Afşin Özdemir Türkiye'nin son dönem seri girişimcilerinden. Lidyana.com CEO'su Hakan Baş, aynı zamanda Peak Games ve dijital pazarlama ajansı Krombera'nın kurucu ortağı. Krombera'da Ajans Başkanı olan Alper Özdemir ise Doktorburada.com'un yatırımcılarından. Bir süre önce bir animasyon ajansı kurmak üzere bir araya gelen ikilinin son girişimi ise Anibera oldu. 3D prodüksiyonları baştan uca ele alma vizyonuyla kurulan Anibera Animasyon Ajansı ses getirecek bir projeyle karşımızda.

İkilinin "Anibera'nın gözbebeği" olarak niteledikleri proje, Evliya Çelebi  ve Ölümsüzlük Suyu adında Türkiye'de yapılan ilk 3D animasyon filmlerinden biri. Yaklaşık 3 yıl süren bir çalışmanın ürünü olan Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu'nun 24 Ekim'de vizyona girmesi planlanıyor.

Ab-ı Hayat'ın (Ölümsüzlük Suyu) peşindeki Evliya Çelebi'nin Mısır'ın antik çağlarında başlayan ve bugünün İstanbul'unda devam eden macerasının anlatıldığı film, İstanbul'un en kapsamlı 3D modellemelerinden birini sunma iddiasında. Evliya Çelebi ve Ölümsüzlük Suyu'nun yönetmenliğini şimdiye kadar X-Men 2, Halka 2, Narnia Günlükleri, Yüzyüze, Mumya, Monsters vs. Metropolis gibi Hollywood'dan ve 1453 Fetih, Çanakkale 1915 gibi Türkiye'den gişe filmlerinde özel efekt süpervizörlüğü  yapan Serkan Zelzele üstleniyor. Filmde Evliya Çelebi'yi de ünlü aktör Haluk Bilginer seslendiriyor.

İlgilenenler için filmin sinopsisi ise şöyle:

"Ölümsüzlük Suyu’nun, Ab-ı Hayat’ın peşinde olan Evliya Çelebi 17. Yüzyılda, Nil Nehri kıyısında aradığını bulur. Ancak Firavuniçe, Evliya Çelebi'nin bu mutluluğu doya doya yaşamasına izin vermez ve Evliya Çelebi uzun bir uykuya dalar. Uyandığında ise kendisini iki kıtanın kesiştiği İstanbul’da bulan Evliya Çelebi’ye ölümsüzlük suyunu 400 yıl önce onunla beraber içen dostu ve en yakını kazcağızı yol arkadaşı olur. Günümüz İstanbul’unda uyanan Çelebi’ye hikayede akıllı ve zeki olan, on yaşındaki sevimli Arda arkadaşlık eder. 17. Yüzyılda ölümsüzlük suyu üzerine döküldüğü için 400 yıllık bir ömür kazanan ve ömrünü ölümsüzlük suyunun geri kalan kısmını bulmaya adayıp Evliya Çelebi’nin peşine düşen Firavuniçe, Evliya Çelebi’ye İstanbul’da da rahat vermez. Amacı ölümsüzlük suyu ile beraber sonsuz gücün sahibi olmaktır. 

17. Yüzyıldan günümüze uzanan hikayesi hem çocukları hem de yetişkinleri eğlenceli bir serüvene sürükleyecek.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.