Restoran menüleri Facebook Sayfalar'a geliyor

Restoran menüleri Facebook Sayfalar'a geliyor

facebook-restoran-menuFacebook, kullanıcıların Sayfalar üzerinden restoran menülerine ulaşabilmesi için ilk adımı attığını paylaştı. Restoranların, Facebook sayfalarında menüleri paylaşabilmesine olanak tanıyan sosyal ağ, yeniliğe ait hazırladığı ekran görüntüsünün mobil olması dikkat çekiyor.

Restoranların SinglePlatform aracılığıyla menülerini Facebook Sayfalar'a entegre edebileceği belirtilirken sipariş bölümü ise bulunmuyor.

Şu an için ABD ve Kanada'da hizmete giren özelliğin ilerleyen süreçte diğer ülkelere yayılması beklenirken Facebook'un kendi altyapısını kullanmaması dikkat çekiyor. Halihazırda listeleme servisi veren SinglePlatform ön plana çıkarken restoranların bu hizmetten yararlanması için vermesi gereken ücret aylık  79 dolar.

Restoranlar, SinglePlatform'la sadece Facebook entegrasyonu için değil ama mobil uygulama, web sitesi gibi diğer servislerinden yararlanmak için tercih edebileceği platformu Facebook'un ön plana neden çıkardığını ilerleyen süreçte daha net göreceğiz.

Facebook'un adımının geçtiğimiz günlerde sizinle paylaştığımız Google'ın restoranlar için web sitesi hazırlama servisi Apptas'ı satın almasına alternatif bir adım gibi görününen bu adımın ortak noktası teknoloji devlerinin yerel işletmelere ilgisi artıyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.