Google, akıllı telefonlara yeni boyut kazandıran Project Tango'ya tabletleri de dahil ediyor

Google, akıllı telefonlara yeni boyut kazandıran Project Tango'ya tabletleri de dahil ediyor

project tango

Google, mobil cihazların görsel becerilerini geliştirmeyi hedefleyen girişimi Project Tango'nun kapsamına tabletleri de alıyor. Project Tango ile mobil cihazların yer ve hareket algısını insan ölçeğine çıkarmayı amaçlayan Google, bu iddialı teknolojiye sahip 4,000 adet tablet prototipini gelecek aydan itibaren üretmeye başlayacak. 

The Wall Street Journal'ın haberine göre, iki arka kamera, kızılötesi derinlik sensörleri ve ileri yazılımla desteklenen 7 inçlik tabletler, çevresinin 3 boyutlu görüntüsünü algılama kapasitesine sahip olacak. Yani Google, ilk olarak akıllı telefonlarla tanıttığı teknolojiyi tabletlere uyarlayacak.

Project Tango, Google'ın İleri Teknolojiler ve Ürünler (ATAP) biriminin bir ürünü ve bu projeyle geliştirilen ilk ürün kendi hareketini 3 boyutlu olarak takip ederken aynı zamanda çevresini haritalama özelliğine sahip 5 inçlik telefon prototipleriydi.

İlk bakışta, navigasyon ve artırılmış gerçeklik uygulamaları için önemli bir potansiyele sahip olan cihazlar, hareket ettirildiğinde, içinde bulunduğu mekanın boyutlarını öğrenebiliyor.

Google'ın en az Glass kadar füturistik bir vizyonla geliştirilen teknolojisinin son kullanıcıyla nasıl buluşacağı konusunda henüz bir bilgi yok. Buna karşın Project Tango'nun ilk ürünü akıllı telefonlarda olduğu gibi, tabletler için de geliştiricilerin katkısına ihtiyaç duyması muhtemel.

Project Tango'nun ilgili  daha fazla detay için, konuyu ele aldığımız ilk haberimizi görmenizi tavsiye ederiz. Habere buradan ulaşabilirsiniz

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.