İçerik dağıtımı odağında Facebook'ta en çok paylaşılan yayıncı BuzzFeed

İçerik dağıtımı odağında Facebook'ta en çok paylaşılan yayıncı BuzzFeed

facebook-paylasimİçerik dağıtımını odağına alan Facebook, bu amaçla hem tasarımını hem de algoritmasını haber odağında yenilemişti. Yapılan değişiklikler sonucunda markaların organik erişim oranları düşerken Facebook açık ara farkla online yayıncılara en çok trafik sağlayan sosyal medya kanalı oldu.

Online yayıncıların en büyük trafik kaynağı Facebook olunca ve sosyal ağ haberin ulaştığı kişiyi etkileşim sayısına göre artırınca, bu odakta takip yapan yeni girişimlerin de önü açılmış oldu. Bu girişimlerden biri olan Newship en çok paylaşım alan yayıncılara ait Nisan raporunu yayınladı.

BuzzFeed'in en çok paylaşılan ve en çok etkileşim alan yayıncı olmaya devam ettirdiği listede Mart'a göre önemli derecede düşüş yaşamış. BuzzFeed'in Mart ayında aldığı 47,5 milyon etkileşimden 39 milyona düşmesi şirket için önemli bir kayıp olsa da diğer yayıncıların ulaşmak için can attığı bir nokta olduğunu belirtmekte yarar var.

Etkileşim rakamlarının haricinde yakalanan paylaşım sayısını grafikte görebileceğiniz üzere BuzzFeed'in 10 milyonun üzerindeki paylaşımını HuffingtonPost 6 milyonla takip ediyor. Dijital odakta değişimlerini sürdüren The New York Times and The Guardian listeye yeniden girerken son zamanların dikkat çeken girişimi Upworthy sıralamada yer kaybetmiş.

Yayıncıların içerikleriyle markaların sponsorlu içeriklerini harmanlayarak reklam farkındalığını azaltan Facebook'un içerik dağıtımına doğru ilerleyişi, attığı en iyi adımlardan biri olarak görünüyor. Markaların organik erişimi düşmesinden dolayı şikayetler artsa da reklam gelirlerini artırmaya devam ettiğini göz önünde bulundurduğumuzda durumu da özetlemiş oluyoruz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.