BlackPhone'un üreticisi Silent Circle 30 milyon dolar yatırım aldı

BlackPhone'un üreticisi Silent Circle 30 milyon dolar yatırım aldı

Sizler için bu yılın başında katıldığımız Barselona'daki Mobile World Congress etkinliğinde gizliliği ön plana çıkartan akıllı telefon BlackPhone'un yapımcıları ile bir röportaj gerçekleştirmiştik.

BlackPhone'u üreten, telefonun arkasındaki Washington merkezli Silent Circle30 milyon dolar yatırım aldığını resmi olarak açıkladı.

Yapılan yatırımın yanı sıra, bir başka önemli gelişme de şirketin ana merkezinin Washington'dan İsviçre'ye taşınıyor olması. Bildiğiniz gibi gizlilik ön planda olan bir telefon söz konusu olduğu için, gizlilik konusuna hassasiyet veren ve gizliliğe müdahil olmayacak bir hükümetin görev yaptığı ülke tercih edilmiş gibi görünüyor.

BlackPhone'un üreticisi Silent Circle, aldığı yatırımı pazar payını artırmak ve tabii ki şirketi büyütme amaçlı olarak kullanacak. Şimdiden işe yeni alınması gereken personel sayısı da belli ve BlackPhone, başından beri global düşünmenin yararını görüyor. Kendini sadece bir ABD firması olarak konumlandırmayan BlackPhone, sadece önümüzdeki 12 ay içerisinde 3 milyon adet BlackPhone üretmeyi hedefliyor.

629 dolarlık fiyat etiketi ile satışa sunulan BlackPhone'da şu anda stoklar tükendiği için telefonu satın alanların telefonları önümüzdeki ay içerisinde gönderime başlayacağı söyleniyor. Yatırımla birlikte, şirketin Danışma Kurulu'na katılan iki isim Ross Perot Jr. ve Sir Peter Bonfield oldu. Dell'in eski üst düzey yöneticilerinden Anurag Jain de şirkete Yönetim Kurulu Başkan Vekili olarak atandı.

The Blackphone

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.