Hikayeleştirmeye Google dokunuşu: Google+ stories

Hikayeleştirmeye Google dokunuşu: Google+ stories

Google+'ın kapanacağı noktasında iddialar devam ederken sosyal ağ yeni özelliği Stories'i duyurdu. Auto awesome özelliğiyle fotoğrafları hareketlendirilen Google+, Stories'le bir adım ötesine giderek görselleri hikayeleştirmenin önünü açıyor. Fotoğrafların, videoların ve haritada noktaların otomatik olarak birleştirilerek yayınlanmasını sağlıyor.

Kendi hikayesini yazmayan, blog yazmayan internet kullanıcıların hikayelerini yazmaya hazırlandığını söyleyebileceğimiz Google+ bu adımla sosyal ağa ne kadar ilgi çekebilir merak konusu. Geçtiğimiz haftalarda size bahsettiğimiz Adobe Voice uygulamasını andırsa da Google+ Stories varolan bilgilerden kendi derlemesini yapmasıyla farklılaşıyor.

Fotoğrafları derledikten sonra tarih ve yer bilgisini de ekleyerek slayt haline getiren Google+ Stories sadece bir yer bildirimi veya fotoğraf paylaşımından fazlasını vermesiyle önemli bir uygulama. Google+'ın Android uygulamasına sahip kullanıcılar bu hafta bu deneyimi yaşamaya başlayabilecekken iOS kullanıcıları birkaç hafta beklemek zorunda.

Bu adımın Google+'ın aktif kullanıcı sayısına nasıl katkıda buluncağını birlikte göreceğiz ama hikayeleştirme uygulamalarında Adobe'nin ardından Google'ın da yer alması bu alana olan ilgiyi gösteriyor. Hikayeyi zaman çizelgesinde anlattıran yerli girişimlerden Line.do bu ilgiyle yeni bir noktaya ulaşır mı bilinmez ama Google+ Stories ile hazırlanan hikayelerden birini görmek isteyenler buradan detaylı inceleyebilirler. Sosyal ağların geleceğiyle ilgili ne dersiniz? Daha fazla paylaşım, anonim paylaşım, geçici paylaşım...

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.