Parcadeposu.com, 212'den 500 bin dolar yatırım aldı

Parcadeposu.com, 212'den 500 bin dolar yatırım aldı

Screen Shot 2014-05-16 at 17.15.53Parcadeposu.com, lider otomobil markalarının orijinal yedek parçalarını tek bir sistemden alabildikleri bir platform olarak 2012 yılının Ekim ayında açıldı. Bugüne kadar Türkiye genelinde 4,000 üye işyerinin yaklaşık 75 bin adet yedek parça siparişini yönetti.

Üyelerinin yüzde 70'i İstanbul dışından gelen parcadeposu.com'un aralarında Mercedes, Alfa Romeo, Volkswagen, Chevrolet, Toyota, Honda, Nissan, Ford, Fiat gibi önde gelen otomotiv üreticilerinin bulunda 28 adet tedarikçisi bulunuyor bugün.

Parcadeposu.com, geçtiğimiz günlerde Türkiye'nin önde gelen girişim yatırım fonlarından 212'nin bugüne kadar yatırım yaptığı dokuzuncu şirket oldu. Webrazzi Startup 14'e konuşmacı olarak katılan Numan Numan, yatırımın miktarını 500 bin dolar olarak açıkladı. Parcadeposu.com. aldığı sermayeyle bu yıl büyümesini ivmelendirerek, 10 bin üyeye ulaşmayı planlıyor.

Yalnızca B2B çalışan Parcadeposu.com'da giriş yapan üye işyerlerini önce otomotiv sektöründen haberlerin yer aldığı bir sayfa karşılıyor. Ana sayfadan Parça Arama menüsüne geçtiğinizde parcadeposu.com'un tedarikçileri yedek parçaları için güncel indirimleriyle birlikte sıralanıyor. Markaların oirijinal parçaları doğrudan parça numarası veya parça ismiyle aranabiliyor. Arama sonuçlarında parçanın fiyat, indirim ve stok durumu sıralanıyor.

parcadeposu.com ekran

Parçanın şasi numarasını biliyorsanız, Resimli Parça Katalogu'nu ve Parça Tespit Menüsü'nü de kullanabiliyorsunuz. Siparişler her bir marka için sunulan canlı destek servisinden ya da çağrı merkezinden de verilebiliyor.

Parcadeposu.com Kurucu Ortağı Bertan Özdemir, şirketin elektronik katalogunda yaklaşık 10 milyon adet orijinal yedek parçanın listelendiğini belirtiyor. Şirket, gelirlerini yapılan her satış için alınan komisyonlarla sağlıyor. Komisyonlar tedarikçiye göre farklılık gösteriyor. Şu anda ödeme için kredi kartı ve EFT kabul eden sitenin yakın zamanda farklı ödeme sistemlerinin entegre edileceğini belirtiyor Özdemir.

parcadeposu.com ekran 2

Parcadeposu.com bir otomotiv yazılım firması olarak 2009 yılında kurulan OtoWorks'un bir ürünü. OtoWorks, otomotiv sektöründeki deneyimlerinin ardından bu alana yönelen Bertan Özdemir ve Burçak Sayınsoy tarafından kurulmuş. Yönetim takımındaki üçücü isim Kurthan Tarakçıoğlu ise OtoWorks'e 2011 yılında katılmış. OtoWorks'un yine otomotiv sektörünü diğer ürünleri, filoline.com ve filosis.net.

Yedek parça siparişlerinin teslimatını da organize eden parcadeposu.com yedek parçalar için online bir platform olarak tanımlanabiliyor. Şirket 212'den aldığı yatırımı bugün 12 kişi olan ekibini büyütüp, Türkiye genelinde erişimini artırmak için kullanacak. Bunun ardından daha büyük bir yatırım turuna da hazır hale geleceklerini söylüyor Özdemir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.