Tesla Model S, Mercedes S550 4matic'in karşısında

Tesla Model S, Mercedes S550 4matic'in karşısında

İki araç düşünün fiyatları hemen hemen aynı, birinin markası yıllardır lüksle anılmış diğerini sadece siz biliyorsunuz. Sizin bildiğiniz markayı biraz daha detaylandıralım elektrikli araç olan Tesla'nın yatırımcıları arasında PayPal'ın kurucularından Elon Musk'la birlikte Google'ın kurucuları Larry Page ve Sergey Brin bulunuyor.

Elektrikli araç olmasıyla özellikle yurt dışında zaten seksi olan segmente silikon vadisinin teknoloji devleri yatırımcı olunca Tesla yazılımıyla dikkatleri üzerine çekiyor.

Yenilik mi lüks mü diye soran Motor Trend, Mercedes S sınıfıyla Tesla S'i karşılaştırmış. Ekstra donanımlı test araçlarının ABD fiyatlarnda 4 bin dolarlık farkın bulunması ve aynı sınıfta olması testi kolaylaştırsa da sonucu şimdiden belirtmekte yarar var. Tesla'nın Mercedes lüksüne ulaşması için uzun bir yolu var.

Lüks konusunda istenileni veremese de Tesla sürücülerinin web alışkanlıkları yayınlandı haberinde sizinle paylaştığımız üzere araç markalarının iPhone'u gibi motor gücünden ziyade yeniliği ve kolaylığıyla haber oluyor. Daha önce araba markalarında görmediğimiz bir şekilde müşterilerinin seyahat alışkanlıklarından, 17 inç ekranda araç sürücülerinin web alışkanlıklarına kadar bilgileri anlamlandırıyor.

Öyle bir araç ki en büyük bakımı yeni versiyonu yüklenmesi :) Şu an için en büyük sıkıntısının tıpkı akıllı telefonlardaki gibi şarj olduğu Tesla'nın test edilen S sınıfı P85 modelin tam dolumla 400 kilometre gidebiliyor. Maksimum güç üretimi 416 beygir olan aracın, 0-100 km hızlanmasıysa 4,3 saniye.

Mercedes'in Türkiye'de liste fiyatının 880 bin TL olduğunu ve Tesla'nın henüz satılmadığını belirtelim, siz ABD'de olsanız hangisini alırdınız?

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.