Tesla sürücülerinin web alışkanlıkları yayınlandı

Tesla sürücülerinin web alışkanlıkları yayınlandı

İçerisindeki dokunmatik ekran sayesinde internete bağlı olan elektrikli otomobil Tesla Model S sürücülerinin web alışkanlıkları da yavaş yavaş ortaya çıkıyor.

Tesla'nın elektrikli aracının yaygınlaşmaya başlamasıyla birlikte, aracın ön konsolunda bulunan 17 inçlik dokunmatik ekranın üzerinden yapılan internet girişleri artık anlamlı bir veri oluşturmaya ve araç sürücülerinin web alışkanlıkları ile ilgili önemli detaylar vermeye başladı bile.

Quantcast adlı internet reklamları hedefleme şirketinin açıkladığı rapora göre, şu ana kadar yollarda olan yaklaşık 25 bin Tesla Model S'in sürücüleri en çok sabah işe gidiş ve işten çıkış saatlerinde araç içinde Tesla Model S'in web tarayıcısını kullanıyor. Özellikle California genelinde sayfa görüntülemelere baktığımızda görebileceğiniz üzere sabah 7-9 ve akşam 5-7 saatleri arasındaki yoğunluk öne çıkıyor, kısacası trafiğin pik yaptığı saatler arasında, araç içinden sayfa görüntülenme sayısı da yükseliyor.

Tesla Model S

ABD genelinde elektrikli otomobil Tesla Model S'in yaygınlığına paralel olarak sayfa görüntülenme sayısı da değişiyor. Tesla Model S'in en yaygın olduğu eyalet olan California, sayfa görüntülenmesinin en çok olduğu eyalet. California'yı ise, yüzde 9'luk oranla Georgia ve yüzde 8 ile Texas takip ediyor.

Tesla Model S sürücülerinin araç içinden en çok takip ettiği şey haberler. Araştırma sonuçlarına göre araç içinden gelen web trafiğinin yüzde 54'ü haber sitelerine yönleniyor. Kısacası trafikte ölü zaman olarak tabir edilebilecek anlarda Tesla Model S sahipleri vakitlerini haber okuyarak geçiriyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.