Uber, Cannes Film Festivali için özel jet hizmetini devreye soktu

Uber, Cannes Film Festivali için özel jet hizmetini devreye soktu

Geçtiğimiz haftalarda sizlerle Türkiye piyasasına girmeye hazırlandığı haberini paylaştığımız taksi ve şoförlü lüks araç çağırma girişimi Uber, özel jet kiralama hizmetini de şimdilik sadece Fransa'da ve Cannes Film Festivali için devreye soktu.

İlk etapta sadece Fransa'da verilecek olan hizmetle, kullanıcılar mobil uygulamaları üzerinden Cannes'a giderken özel jet koltuklarını kiralayabilecekler. Daha önce size Uber'ın uçak kiralama versiyonu olan Blacjket gibi girişimleri tanıtmıştık, Uber'ın bu alana belki de kendini denemek için küçük bir destinasyonda başlaması, bir deneme niteliği taşıyor olabilir.

Uber'ın bu hizmeti ilk etapta sadece Fransa'nın iki şehrinde vereceğini belirtelim. Paris ve Nice arasında özel jetle gerçekleşecek olan uçuşlar ise 8000-9000 bin dolar aralığında olacak. Klasik havayolları ile Paris ve Nice arasındaki bir uçuş ise Cannes Film Festivali döneminde 200 dolar civarında gerçekleşiyor.

Bu özel hizmete Fransa'da oluşacak ilgi ve bunun Cannes Film Festivali gibi yoğun bir dönemde yapılması, Uber'a özel jet kiralama konusunda önemli veri sağlayabilir. Sonrasında da Uber diğer ülke ve şehirlerde özel jet kiralanması konusunda adımlar atabilir.

Bununla birlikte doğal olarak Uber kendi özel jetlerini kullanmıyor. Bunun yerine Goodwill Jets isminde bir özel uçak kiralama firmasıyla anlaşılmış ve Cannes'a gidecek yolculara bu şirketle birlikte hizmet sağlanıyor. 17 Mayıs'a kadar açık kalacak servisten, Uber uygulaması aracılığıyla yararlanacak ve belki de sonrasında UberJet adlı farklı bir uygulamayla da karşılaşabileceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.