Blackjet özel uçuşlara başlıyor!

Ülkemizde yerli klonlarını gördüğümüz, geçtiğimiz yaz aylarında Avrupa'ya açılan ve özel araç kiralama hizmeti veren Uber'ın bir diğer klonu olan Blackjet'in tek farkı, uçak kiralama hizmeti sunuyor olması.

Blackjet'in amacı özel jet konforunu çok daha ucuza sunmak ve özel hava taşımacılığında tercih edilir bir alternatif olabilmek. Destinasyonları şimdilik New York, Los Angeles ve Güney Florida ile sınırlı olan Blackjet, yakında San Francisco, Las Vegas ile birlikte yeni ülkelere de açılacak.

Blackjet girişimi, Uber kurucu ortaklarından Garrett Camp'ın (aynı zamanda eski StumbleUpon CEO'su) elde ettiği birkaç milyon dolarlık finansal destekle hayata geçti.

Yatırımcıların şirketteki payları açıklanmasa da, paydaşlar arasında hem ünlü isimler hem de bazı yatırımcı firmalar var. Bunlar arasında, Ashton Kutcher, First Round Capital, Shervin Pishevar, SV Angel ve Peter Pham mevcut.

Blackjet'de CEO olarak görev yapacak isim ise, özel jet kiralama hizmeti veren Greenjets'in CEO'su Dean Rotchin. Böylece yeni bir girişim olmasına rağmen Blackjet işin başına bir sektör profesyoneli getirmiş oldu. Yine Branchout.com'ın kurucusu Rick Marini de, Blackjet'de danışman olarak görev yapıyor.

Fiyatlardan konuşmak gerekirse, Blackjet'in özel jetleriyle Las Vegas - Los Angeles uçuşunun maliyeti (tek yön ve vergiler hariç) 950$. Amerika Birleşik Devletleri dışı seyahatler ise 3.500$'dan başlıyor. Şu sıralar sadece davet kodu ile üye alımına başlayan Blackjet, uçuş rezervasyonlarını da almaya başladı.

Blackjet sektörde bir ilk değil. Private Jet Club ve Flight Maker gibi rakipleri de bulunan Blackjet'in farkı ise çok daha hızlı ve zarif bir hizmet verme iddiasında olması. Blackjet, zaten özel uçaklara sahip olan ultra zenginlerden ziyade üst düzey şirket yöneticileri hedef kitlesi olarak belirlemiş. Blackjet'in Twitter hesabında tesadüf sonucu rastladığım takipçilerden biri de Trendyol CEO'su Demet Mutlu oldu. Bu da girişimin hedef kitleyi yakaladığını biraz olsun kanıtlıyor desek sanırım yanılmış olmayız.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.