World Under Water, küresel ısınmanın sonuçlarını Google Haritalar'la anlatıyor

World Under Water, küresel ısınmanın sonuçlarını Google Haritalar'la anlatıyor

Soğuk bir Mayıs ayında olduğumuzdan küresel ısınma mı kaldı diyenlerin olduğu bir dünyada, tekrar bu küresel olaya dikkat çekmenin gerekliliği daha net ortaya çıkıyor. Küresel ısınma konusunda farkındalığı artırmak isteyen sosyal sorumluluk projesi World Under Water basitliğiyle dikkat çekerken görsel odağıyla mesajını net olarak veriyor.

Google'ın Haritalar servisini kullanan proje küresel ısınma sonucunda şehirlerin sular altmış görüntülerini yayınlıyor. Google'ın sokak görüntülerini paylaştığı her yerin sular altında kalışına ulaşılabildiği World Under Water'da Google'ın ülkemizde sokak görüntülerini sunmamasından dolayı Türkiye yer almıyor.

Görselliğinin haricinde su sesiyle de mesajını pekiştirmek isteyen World Under Water'ı tarayıcı da açık bırakmayın, su sesi o kadar sakin ki küresel ısınma iyi olarak anlaşılabilir :) Su sesi bir yana görselin altında çıkan yazılarla küresel ısınmanın sebep olacağı felaketlerin yazıyla anlatılıyor.

Küresel ısınmaya dikkat çekmek için kurulmuş sosyal girişim olan CarbonStory'nin hazırladığı World Under Water'ı incelemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.