TechCrunch Disrupt NY'14 Hackathon birincisi Oculus Rift destekli şehir keşif uygulaması Vrban

TechCrunch Disrupt NY'14 Hackathon birincisi Oculus Rift destekli şehir keşif uygulaması Vrban

TechCrunch Disrupt New York'14 etkinliği 5-7 Mayıs tarihleri arasında Manhattan Center'da düzenleniyor. Etkinliğin öncesinde düzenlenen Hackathon'a ise bu yıl 96 takım katıldı ve birincilik ödülünü kazanmak için 24 saat boyunca hünerlerini sergiledi.

Geliştirme süresinin ardından takımların ürünlerini ve fikirlerini en iyi şekilde aktarabilmeleri için yalnızca 1 dakikalık süreleri vardı. Bu yılın birincisi olan takım Vrban aynı zamanda 5000 dolarlık ödülün de sahibi oldu.

Vrban ekibi kullanıcıların Oculus Rift’i kullanarak şehri keşfetmelerini olanak sağlıyor. Mevcut şehir görsel motorlarının yanı sıra Vrban ile şehrin o anki haline yeni binalar ekleyerek 2 boyutlu veya 3 boyutlu olarak şehrin gelecekte nasıl olacağına bakmak mümkün. Bunun haricinde günbatımı ve gelen ışığın açısına göre binaların nasıl göründüğünü yine Vrban ile görebiliyorsunuz.

Yarışmanın ikincisi olan Indulge ise kadın kullanıcılar hedeflenerek yapılan bir mobil uygulama. Güzellik salonunda veya herhangi bir alanda kadınların sürdükleri ojelerini arkadaşlarıyla anlık olarak paylaşabilmelerini sağlıyor. Kullanıcılar ilk olarak paylaşmak istedikleri fotoğrafı belirliyorlar ardından kullandıkları ojenin barkodunu çekiyorlar ve Indulge üstünden arkadaşlarıyla paylaşabiliyorlar.

Etkinliğin üçüncüsü ise MixTape ile kullanıcılar mobil uygulama üzerinden playlist oluşturabiliyor. Buradaki can alıcı nokta ise ziyaretçilerin ve playlist sahibinin arkadaşlarının online olarak playlisti görebilmeleri. Ziyaretçiler playlistteki parçaları oylayabiliyorlar, böylece çalınacak parçalar daha kolay sıralanabiliyor ayrıca yeni parça önerilerinide etkinlik sahibine anlık olarak yollayabiliyorlar.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.