Yayıncıların reklam gelirlerini artırmaya odaklanan yerli girişim: Maxad

Yayıncıların reklam gelirlerini artırmaya odaklanan yerli girişim: Maxad

İnternette içerikten gelir elde etme modelleri arasında üyelik seçeneği bulunsa da hem yurt dışında hem de ülkemizde en fazla tercih edilen yol ücretsiz içerikle reklam geliri elde etmek. Reklamdan gelir elde etme konusunda reklam ağları ve modelleri haylice çeşitlilik gösteriyor.

Reklam ağ sayısı sınırlı, ancak çalışma modelleriyle birlikte oluşan çeşitlilik içerisinde Maxad.co yayıncıların reklam gelirlerini optimize ederek, her bir envanterin değerlendirilmesine yardımcı olmak istiyor. Daha önce performans odağında dijital reklam ajansında direktörlük yapan Özgür Ekinci''nin kurduğu girişim Google AdSense'in ülkemizdeki tek sertfikalı iş ortağı.

maxad-ekran-goruntusu

Google AdSense'in iş ortağı olmasıyla birlikte Google'ın sunduğu araçlarla A/B testinden, reklam yerine kadar hizmet vermesi yayıncının reklam gelirini artırmada önemli. Buna Ekinci'nin sektörel tecrübesini de ekleyince yayıncıların hangi modeli nerede ve nasıl uygulacağı konusunda sorusu da minimize olacağını tahmin ediyorum.

Yeni kurulan girişim olması sebebiyle şu an için reklam gelirlerinde artışa dair rakam paylaşımlarının erken olacağını düşündüğüm için burada yer vermiyorum, ama her şeyden öte aynı envanterle bir birim artış bile önemli. Artışın haricinde AdSense hesabının kapanan yayıncıları da düşündüğümüzde Maxad hesabın kapatılmaması için analiz ve temizlik hizmetini de veriyor.

Maxad'ın sunduğu hizmetleri detaylı incelemek isteyenler buradan ulaşabilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.