Mobil güncellemesiyle Pinterest butik arama motoru olma yolunda

Mobil güncellemesiyle Pinterest butik arama motoru olma yolunda

Mobil kullanımın küresel ölçekte iki basamaklı büyümesini sürdürmesi herkesin ilgisini çekse de burada potansiyeli erken görüp adımı atan Facebook'a ulaşmaları zor görünüyor.

Mobilde kullanıcı deneyimini artırmak ve belki gelir modelinde bu alanı da dahil etmek isteyen Pinterest, butik arama motoru olma yolunda uygulamalarını güncelledi.

Guided Search adı verilen yeni özelliğiyle Pinterest arama yapmak isteyen kullanıcılara kategori bilgilerinin haricinde detay sunuyor. Pinterest'in tanıtım için hazırladığı videoda özetlediği Guided Search'ü kullanıcının bakıma az ihtiyacı olan bitkiler aramasında sonuca ulaşmasıyla gösteriyor.

Arama motorlarına alternatif olarak kullanıcının Pinterest'ten bilgiye ulaşmayı denemesi ve alışkanlık edinmesi kolay görünmese de, Pinterest en azından kullanıcılarının daha fazla deneyim elde etmesinin önünü açmış oldu. Kullanıcı deneyimi ve gelecek hedefleri haricinde Pinterest, bu zamana kadar içeride oluşan 30 milyonda fazla pinlik bilgi havuzunu detaylandırdığını ve anlamlandırdığını söylemek mümkün.

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz Kasım ayında konum tabanlı keşif özelliğiyle Pinterest seyahat eden kullanıcıların yeni keşifler yapabilmesine de olanak tanımıştı. Guided Search ve Explore özellikleriyle arama deneyimini artırmak ve alternatif olmak isteyen Pinterest'in ilerleyen süreçte bu alanda ne kadar başarılı olacağını birlikte göreceğiz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.