Facebook'un Newswire'ı dünyanın en büyük sosyal haber ajansı olmaya aday

Facebook'un Newswire'ı dünyanın en büyük sosyal haber ajansı olmaya aday

Facebook, yeni ürünü Newswire'la dijital gazetecilik alanına resmen adım attı. Facebook'un resmi duyurusunda NewsWire, gazeteciler ve haber merkezlerinin, haber nitelikli içeriği Facebook'tan bulmasını ve paylaşmasını kolaylaştıracak bir ürün olarak tanımlanıyor.

Facebook'un yeni ürünü Newswire, dünyanın en büyük medya organizasyonlarından News Corp'un geçtiğimiz yılın sonunda satın aldığı Stroyful ile işbirliği içinde sunuluyor. "Dünyanın ilk sosyal haber ajansı" olarak tanımlanan Storyful, Facebook'tan haber değeri taşıyan içeriğin çekilmesini sağlıyor.

Newswire, Facebook'ta bireysel kullanıcılar ve organizasyonlar tarafından paylaşılan içerikleri Storyful yardımıyla toplayıp, gazetecilerin haber için kulanabilecekleri bir kaynak haline getirmeyi amaçlıyor.

Sosyal medya, habercilik için gittikçe daha önemli bir platform haline geliyor ve Facebook'un içeriğini daha anlamlı bir biçimde kullanması aslında sürpriz değil. Ancak Newswire'ın Storyful'un know how'ını  Facebook'un yaygınlığı ve popülerliğiyle birleştrdiği düşünüldüğünde, dünyanın en büyük sosyal medya ajansı olmaya aday olduğunu söyleyebiliriz.

Facebook'un NewsWire'ı yeni nesil gazetecilik açısından önemli bir gelişme zira Newswire, bir haber ajansı gibi konumlanıyor. Kullanmaya başlamak için Facebook hesabınızdan FB Newswire sayfasına gidip beğenmeniz yeterli. Ardından haberleri haber akışınızda görmeye başlıyorsunuz.

Screen Shot 2014-04-25 at 09.39.24

Dün yayına başlayan Newswire'da bugün Obama'nın Japonya ziyaretinden NASA'nın test uçuşuna kadar farklı konularda haberler görmek mümkün. Haber içeriği zenginleştikçe Newswire'ın yeniden düzenlenme, hatta dünyanın farklı yerlerinden habercilerle çalışmaya başlaması da ihtimaller arasında.

Newswire yeni nesil haberciliğin "ana vatanı" Twitter'da da yer alıyor, FB Newswire hesabını buradan görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.