Veysel Berk'in video paylaşım uygulaması VID bugün yayınlandı

Veysel Berk'in video paylaşım uygulaması VID bugün yayınlandı

vid logoVID, mobil bir video paylaşım uygulaması olarak bugün App Store'da yerini aldı. Şirketin verdiği bilgiye göre, 2013 yılında kurulan VID'e Storm Ventures, Tenex Capital Fund, DBO Capital ve Orrick Venture Fund tarafından tohum sermayesi yatırımı yapılmış.

VIN, Vine gibi kısa ve çabuk tüketilen videoların popülerliğine güvenen bir uygulama. Kullanıcıların 6 saniyelik sürekli başa dönen videolar oluşturabildiği uygulamanın Vine'dan en önemli farkı, kullanıcıların uygulama üzerinden oluşturdukları videoları çoklu olarak kurgulayabilmeleri, yorumlayabilmeleri ya da hashtag ekleyebilmeleri.

Vid'in Kurucusu ve CEO'su bizi her seferinde yeni bir girişimle şaşırtan Veysel Berk. UC Berkeley'de doktora araştırmasına devam eden Berk'le birlikte, Vid'in ardında, eski Yahoo'lu ve VID'de COO olarak görev yapan Bahadır Bölükbaşı ve Silikon Vadisi'nde DataCert, LenSec gibi çeşitli girişimlere danışmanlık yapan, Süperonline Kurucusu CMO Babur Özden var.

VID'e Facebook heabınızla giriş yapabildiğiniz bir video paylaşım ağı gibi çalışıyor. Giriş yaptıktan sonra uygulamada video (vid) ekle seçeneğinden 6 saniyelik yeni bir vid çekebiliyorsunuz. VID'i oluşturuken, hızlı/ yavaş çekim, ön ya da arka kamera, odaklama özelliklerini kullanabiliyor ya da hayalet efekti etkleyebiliyorsunuz. Vid'inizi tamaladıktan sonra, Vine'a taşı butonunu kullanarak vid'i paylaşıma açıyorsunuz. Burada hashtag'ler, yorumlar eklemeniz de mümkün.

Benzer şekilde, arkadaşlarınızın paylaştıkları videoların birden fazla kişi tarafından VID'le yeniden kurgulanması da mümkün. Aynı zamanda lokasyon bazlı özelliğ sayesinde, yakın çevrenizdeki kişilerle bir tür kolaj yapmanız mümkün hale geliyor. Yani aynı konseri ya da futbol maçını birlikte izlediğiniz insanlarla çok kısa sürede bir video oluşturup, bunun viral hale gelmesini sağlayabilecek bir uygulama olarak tasarlanmış.

Veysel Berk'ten aldığımız bilgiye göre, tohum yatırımı aşamasında 1.2 milyon dolar alan VID'in yatırımcıları arasında OpenTable başkanı Masao Tejima, HP ve Netscape'den Sharmila Mulligan ve David Kellogg, Daniel Terry gibi isimler yer alıyor.

VID'i  iOS cihazını için buradan indirebilirsiniz. Andorid uygulaması da yakında geliyor.

VID-screens-webrazzi

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.