Apple iOS 8'de şarkı tanıma özelliği için Shazam'la işbirliği yapıyor

Apple iOS 8'de şarkı tanıma özelliği için Shazam'la işbirliği yapıyor

Apple, Siri'yi kullanıcılara daha da yakınlaştırmak istiyor. Bloomberg'in haberine göre şirket, iOS'in yeni versiyonununda kullanıcıların dinledikleri şarkıları sadece iPhone'larını kullarak tanımalarını izin veren bir özellik üzerinde çalışıyor. Apple bu özellik için bu alanda belki en iyi veritabanına sahip şirketlerden Shazam'la işbirliği yapıyor.

Şarkı tanıma, Android 4.0 ve üstü versiyonlarında, Google Play Sound Search özelliği sayesinde aktif olan bir özellik. Android'in bu versiyonlarını kullanan telefonlar, sesli komutla, şarkıyı tanıyabiliyor ve ekrana bir link getiriyor.

Apple'ın Siri'sine aynı soruyu sorduğunuzda, eğer şarkıyı Spotify veya iTunes uygulaması üzerinden dinliyorsanız Siri size cevap verebilir ancak Siri henüz dışarıdan gelen şarkıları duyabilme kapasitesinde değil.

Apple'ın iOS 8'i bu yıl 2 Haziran'da San Francisco'da düzenlenecek olan Geliştiriciler konferansında (WWDC) duyurması bekleniyor.

siri şarkı tanıma

Bloomberg'in haberinde, Apple'ın, müzik endüstrisinde şarkı indirme satışlarının yavaşlamasıyla birlikte bu alanda daha fazla teklif sunmaya başladığına dikkat çekiliyor. Apple, iTunes sayesinde dünyanın en büyük müzik mağazasına sahip olsa da, kullanıcıların müzik dinleme alışkanlıkları Spotify, YouTube ve Amerika'da Pandora gibi internet servisleri gittikçe yaygınlaşıyor.

Apple'ın geçtiğimiz yıl Amerika'da başlattığı internet üzerinden müzik dinleme servisi iTunes Radio'yu bu yıl daha geniş bir coğrafyaya açması bekleniyor. İki şirket anlaşabilirse Shazam için de yeni bir gelir kanalı oluşabilir.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.