Türkiye'den 'sesli Snapchat' uygulaması: Tolkito

Türkiye'den 'sesli Snapchat' uygulaması: Tolkito

Facebook'tan aldığı 3 milyar dolarlık nakit satın alma teklifini reddetmesiyle dikkatleri üzerine çeken Snapchat için rahatlıkla son yılların en çok konuşulan sosyal ağlarından biri diyebiliriz.

Bu yazıda ise sizlere Türkiye'de yaşayan girişimcilerin geliştirdiği bir 'sesli Snapchat' uygulamasını tanıtacağız: Tolkito.

Tolkito temel olarak 'sesli Snapchat' deyişimizden de anlayabileceğiniz gibi platformu kullanan arkadaşlarınızla sesli mesaj ile iletişim kurmanızı sağlıyor.

Uygulama gerek arayüz gerekse fonksiyonalite olarak Snapchat'a fazlasıyla benziyor. Tolkito'da sesli mesajlarınız maksimum 13 saniye olabiliyor ve yalnızca bir kere dinlenebiliyor. Tolkito'ya ister Facebook hesabınız isterseniz de platformun kendi üyelik yapısı üzerinden üye olabiliyorsunuz. Ayrıca yine Snapchat'e benzer olarak Tolkito'da da kullanıcı adı ya da e-mail adresini yazarak bulacağınız diğer kullanıcılarla iletişim kurabiliyorsunuz.

tolkito-ekran-goruntusu

Üyelerin çok büyük bir kısmı ABD'den

App Store'daki yerini birkaç hafta önce alan Tolkito'nun tanıtımlarına ise 7 Nisan'da başlanılmış. Uygulamanın bugüne kadar 5 bine yakın üye topladığını ve bu üyelerin de yüzde 90'ının ABD'nin geldiğini söyleyebiliriz. Tolkito'da kısa vadede ise gelir yaratacak çeşitli modeller düşünülmüyor. Yani uygulama sahiplerinin ilk amacı ürünü iyileştirmek ve olabildiğince büyük bir kullanıcı kitlesine sahip olmak.

Tolkito'nun arayüzünde gözü rahatsız eden tipografi ve hizalama gibi bazı küçük noktalar olsa da uygulamanın kullanımının oldukça kolay olduğunu söyleyebiliriz. Snapchat'in sesli mesaj özelliği taşımaması dolayısıyla farklı bir ihtiyacı çözen Tolkito; bir anlamda insanların WhatsApp veya benzeri, normalde başka işler de yapan uygulamaların sesli mesaj gönderme özelliğine bağımsız bir rakip oluyor.

Uygulamanın geliştiricisi Abacıgil, şu an ikinci versiyon için çalıştıklarını ve iOS 7'ye has olan bazı yeni özellikler ile kullanıcılarına daha gelişmiş özellikler sunmayı planladıklarından da bahsetti. Tolkito hakkında sizleri gelişmelerden haberdar etmeye devam edeceğiz.

Tolkito'yu iPhone kullanıcıları buradan indirebilirler.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.