Monitise MEA, ücretsiz Android yazılım eğitimi ve atölye programı CodeCamp İstanbul'u duyurdu

Monitise MEA, ücretsiz Android yazılım eğitimi ve atölye programı CodeCamp İstanbul'u duyurdu

Şubat 2014'te İngiltere merkezli Monitise tarafından satın alınan Pozitron, Monitise MEA olarak faaliyetlerine hızla devam ediyor. Şirket, sosyal sorumluluk girişimlerinin bir parçası olarak, Android odaklı yazılım eğitimi ve atölye çalışmalarını kapsayan CodeCamp İstanbul isimli ücretsiz programını Webrazzi Mobil '14'te Fatih İşbecer'in yaptığı sunum sırasında duyurdu.

Klasik eğitim etkinliklerinden farklı olarak CodeCamp İstanbul'da katılımcıların kod yazmasının ön plana çıkacağı ve atölye çalışmalarının ağırlıklı olacağı belirtldi. Programın anahtar kelimeleri ise “Kodla, Ustalaş, Paylaş”.

Yaz aylarında düzenlenecek olan CodeCamp İstanbul'un ilk ayağı, Android yazılım geliştirme konseptli olacak. Eğitimde katılımcıların Android programlama dilini daha iyi öğrenmeleri ve kendi uygulamalarını yazmaları amaçlanıyor. Bunun için  eğitmenler arasında Monitise MEA CTO’su Mete Balcı, Monitise MEA Yazılım Geliştirme Direktörü Hale Yaman ve uzman Monitise MEA yazılımcıları yer alıyor.

codecamp istanbul 2014

CodeCamp İstanbul'un Android programı 10 gün sürecek. Etkinlik ve eğitim ilk olarak konferans formatında gerçekleşecek, ilk hafta sonunda Android yazılımının incelikleri, mobil tasarım ve test yöntemlerinin temelleri anlatılacak.

Konferansın ardından gerçekleştirilecek yazılım atölyeleri için yapılan başvurular arasından seçilecek 10 yazılımcı CodeCamp’a kabul edilecek. Codecamp İstanbul'un ilerleyen süreçte iOS, Android, HTML5, Backend ve diğer yazılım dilleri ve alanlarıyla ilgili olmasının planlandığı Fatih İşbecer tarafından aktarıldı.

Eğitim programının kendi içinde ikiye ayrıldığını söyleyebiliriz; İlk olarak haftasonu programında kabul edilen yazılımcıların Android yazılım alanındaki bilgilerini arttırmalarına yönelik dersler alacaklar ardından hafta içi ise kendi uygulamalarını geliştirmek atölye çalışmaları yapacaklar.

Bu atölyeler esnasında katılımcılar Monitise yazılımcılarından mentörluk desteği alacaklar. CodeCamp İstanbul'un sonunda katılımcılar yazdıkları uygulamaların demolarını gösterme şansı bulacaklar. Programın sonunda fikirleri ve kod yazma becerileriyle öne çıkan katılımcıların, Monitise MEA’de staj yapma ve deneme süresi ardından iş teklifi almak için aday olacakları Fatih İşbecer tarafından aktarılan bilgiler arasındaydı. Codecamp İstanbul'a buradan başvurabilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.