Webrazzi Mobil’14‘ün öğleden sonra gerçekleşen sunumlarından birini "Game of Drones" başlığıyla Monitise MEA (eski adıyla Pozitron) CEO'su Fatih İşbecer gerçekleştirdi. Özellikle Amazon'un PrimeAir reklamının ardından büyük ses getiren drone (insansız hava aracı) teknolojisi ilgili birçok önemli konu sunumda aktarıldı.
Günlük yaşamımızdaki pek çok etkinliği 'drone'ların kökünden değiştireceğini düşündüğünü belirten İşbecer, hayatımıza ilk olarak askeri teknolojilerle giren ve geliştirilmeye başlanılan insansız hava araçlarının gelecekte ormandaki kaçak kesimler, havadan internet bağlantısının sağlanması, tarım, metropollerdeki trafik denetimi gibi birçok alanda kullanılabieceğini ifade etti.
Drone'ların bugün kullanılan birçok teknolojiden hem daha az maliyetli olacağı hem de insan kaynağının kullanımında büyük verimlilikler sağlayacağı belirtilen sunumda, özellikle çok yakın zamanda tarım sektörünü çok fazla etkileyebileceği yorumu yapıldı.
Tüm bunların yanında günümüzdeki büyük teknoloji ve internet şirketlerinin bu alana çok farklı açılardan baktığını ve yatırım yaptığını bunun en yakın zamanda gerçekleşen örneğinin Facebook’un satın aldığı son şirket olan Connectivity Lab ve Google'ın satın aldığı Titan Aerospace bunlara verebileceğimiz son zamanlardaki önemli satın almalardan. İnsansız hava araçları (drone) ların artmasıyla birlikte altyapı yatırımları, insan yatırımları gittikçe azalacak ve gökyüzünü görebildiğiniz heryerden internete bağlanabilmek mümkün olacak bununla birlikte verimlilik ve tüketim patlama yapacağı görüşü yine sunumda Fatih İşbecer tarafından aktarıldı. 30 km – 20 km yükseklikte insansız hava araçlarının uçmasıyla tüm bir ülkede internet erişimi vermenin mümkün olabileceğini ve bunun uydu gibi teknolojilerden çok daha az maliyetli bir çözüm olduğu ve gelecekte Türkiye’de bu konulara yatırım yapılabileceğini, Türkiye’nin hengamesinin ise herkesin yatırım yapılmış alanlara yatırım yaptığını oysa ki boşta ve getirisi çok yüksek olabilecek alanlar ve boşluklar var olduğu İşbecer tarafından aktarılan son bilgi oldu.