Beacon teknolojisinin geleceğinin konuşulduğu panelde Mekanist Radar uygulaması da tanıtıldı

Beacon teknolojisinin geleceğinin konuşulduğu panelde Mekanist Radar uygulaması da tanıtıldı

Webrazzi Mobil 14'te "Beacon Teknolojisin Geleceği",  Mekanist.net Kurucu Ortağı ve CEO'su Ali Servet Eyüboğlu, Blesh Kurucu Ortağı ve CEO'su Devrim Sönmez, Boni Kurucu Ortağı ve COO'su Sarper Sılaoğlu, Arda Kutsal'ın moderatörlüğündeki panelde konuşuldu.

Panelde ilk sözü alan Sılaoğlu, Apple'ın iBeacon'ı marka haline getirmesiyle Beacon teknolojilerinin önünün açıldığını söyledi. Sılaoğlu'nun verdiği bilgilere göre, bundan iki yıl önce Webrazzi StartUp 2012'de boy gösteren ve AVM dikeyine odaklanan Boni de bugün 10 AVM'de yer alıyor ve bu sayı her geçen gün artıyor. Boni teknolojisiyle, müşteriler AVM içinde gezdikçe hediyeler kazanıyor ve fırsatlardan haberdar oluyor. Perakendeciler için müşterileri kendilerine çekmek için yeni bir kanal kurgulanmış oluyor.

Yakın zamanda San Francisco'da mobil ödeme çözümüyle görücüye çıkan Blesh'in Kurucu Ortağı ve CEO'su Devrim Sönmez de iBeacon markasının bu hizmetlere hız kazandırdığını belirtti. Beacon teknolojileri sağlayıcısı olarak konumlanan Blesh, mobil operatörler ve bankalar gibi uygulama sağlayıcılarla iş ortağı olarak çalışıyor, şirket Beacon teknolojisinin yanında bunların sahadaki yönetimini sağlıyor.

Blesh'in yakın iş ortaklığı yaptığı şirketlerden biri de Mekanist.net. İşbirliğinin detaylarını anlatan Ali Servet Eyüpoğlu, Mekanist'in Blesh'le Beacon teknolojilerini entegre ettiği yeni uygulaması Mekanist Radar'ı da ilk kez burada tanıttı.

Mekanist.net ve Blesh ortaklığıyla geliştirilen Mekanist Radar 

Önümüzdeki birkaç hafta içinde yayınlanacak olan Mekanist Radar uygulaması, işletmelerin müşterilerle lokasyon bazlı anlık iletişimini sağlıyor. Markaların kendilerine göre özelleştirebildikleri kampanyalar, müşteriler mağazalara yaklaştıklarında onlara, kampanyalarıyla ilgili duyuruları iletmelerini sağlıyor. Mekanist'ten ayrı bir uygulama olarak konumlanan Mekanist Radar markalara sadakat çözümleri de sağlıyor. Örneğin, Blesh teknolojisi, markanın tanımladığı süre için mağazada zaman geçiren müşterileri takip edip, müşterilere puan kazandırıyor. Eyüpoğlu, Cafe Nero, Virgina Angus gibi markalar Mekanist Radar'da kmapanyaları yer alacak olan firmalar olduğu bilgisini de paylaştı.

mekanist radar ekran

Panelde Devrim Sönmez, tüketicinin herhangibir teknolojiye olan yatkınlığı bundan rahatsız olup olmayacağınınsa dikkat edilmesi gereken asıl konu olduğunu söyledi. Sönmez bu konuda,uygulamaların tüketici faydanın ötesine çıkmaması ve markaların kompleks kurgularının tüketiciyi rahatsız etmemesi gerektiği uyarısında bulundu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.