Alphan Manas'ın yeni girişimi Tinder'a rakip Be Cool'un ilk ekran görüntüleri

Alphan Manas'ın yeni girişimi Tinder'a rakip Be Cool'un ilk ekran görüntüleri

Webrazzi Mobil 2014'te "Türkiye'de mobilden bir dünya markası çıkabilir mi?" naşlıklı oturumun konuğu, Brightwell Holdings BV Yönetim Kurulu Başkanı Alphan Manas, yeni girişimi Be Cool'u ilk kez burada tanıttı. 20 Nisan'da App Store'da yayınlanması planlanan Be Cool, lokasyon bazlı online ve sosyal odaklı bir çöpçatanlık uygulaması.

Manas'ın Tinder'ın "cool" hali diye tanımladığı BeCool'un temel amacı, belirli bir alandaki kişilerin birbirleriyle tanışmalarını ve doğru eşleşmelerini sağlamak. Bunun için kullanıcılar, Facebook hesabıyla ilişkilendirdikleri profilleri BeCool için  özelleştirebiliyor. İsim, yaş, kullanıcı adı gibi isimler Facebook profilinden otomatikman aktarılırken, kullanıcılar Facebook'tan buradan diledikleri "cool" birkaç fotoğrafı profillerine ekliyor.

Kullanıcıların olası eşleşmeler için kriterler belirliyorlar ve uygulama bu seçimlere göre, en yakın çevrelerindeki "cool" profilleri  BeCool ekranında listeliyor. Kullanıcılar listelenen profilleri ekranda sağa kaydırarak "cool" buluyor, sola kaydırarak pas geçiyor. Eğer kullanıcılar birbirlerini karşılıklı olarak "cool" buluyorsa, uygulamada mesajlaşma bölümü başlıyor.

alphan manas mobil14

Alphan Manas'ın Be Cool'u, gençleri hedefleyen lokasyon bazlı bir çöpçatanlık uygulaması ancak bu özelliğini öne çıkarmamasıyla fark yaratabilecek nitelikte. Be Cool'un "cool" gençlere hitap eden bir sosyal ağ olarak konumlandırılıması planlanıyor. Be Cool'un lansmanını agresif pazarlama faaliyetleri takip edecek. Bu aşamada 12 şehirdeki 30 üniversitede 670 bin üniversite öğrencisinin uygulamayla tanıştırılması planlanıyor. Alphan Manas, bu işe çıkış stratejisini belrleyerek girdiğini belirtiyor, bunun için belirlediği süre de 4 yıl.

Manas, Be Cool için crowd-sharing modelini hayata geçireceklerini ve bunun için hukuki alt yapıyla ilgili çalışmaları yaptıklarını da ekledi.

İlk etapta freemium modeliyle piyasaya sunulacak olan uygulamanın ilk ekran görüntülerini burada görebilirsiniz.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.