Pegasus'un Atlayıp Gitsem kampanyasının sosyal medya sonuçları [infografik]

Pegasus'un Atlayıp Gitsem kampanyasının sosyal medya sonuçları [infografik]

Hatırlayacağınız üzere Pegasus'un dijital dünyasını konuştuğumuz Dijital İşler'de o dönemde yeni başlayan Atlayıp Gitsem kampanyasına da değinmiştik. Pegasus, yeni bir marka mimarisi olarak kabul ettiği Atlayıp Gitsem kampanyasınayla ilgili sosyal medya sonuçlarını infografik halinde paylaştı.

Online arama eğilimlerini göz önünde bulundurarak kampanya kurgulayan marka Atlayıp Gitsem kampanyasında haftasonu yeni keşifler yapmak isteyen kitle için önemli bir iç görüye yer vermişti. Geçelim kampanyanın sonuçlarına; Atlayıp Gitsem, YouTube'da 1 milyon 175 bin izlenmeye ulaşırken, Twitter'da 1,6 milyon kişiye ulaşmış.

Facebook'ta kampanyanın yakaladığı etkileşim 278 bin olurken, dikkat çeken nokta video içerik oldu. Ülkemizde erişim engeli hala sürse de YouTube'da Antep videosu 534 bin, Paris videosu da 641 bin izlemeye ulaşmış, sosyal medyanın dışında bir yönden yurt dışına olan ilgiyi de bize göstermiş.

Pegasus'un 2013 yılında 16 milyonun üzerinde yolcu taşıdığını düşündüğümüzde kampanyanın rakamları tatmin ediyor olmasa da satışlarının yüzde 50'sini e-ticaretten sağlayan bir havayolu için ilerleyen süreçte dijital dünyada daha geniş kitleye ulaşma hedefinin olduğunu görebilmek mümkün.

atlayipgitsem-infografik

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.