Online içerik paylaşımı yapan 6 tip [infografik]

Online içerik paylaşımı yapan 6 tip [infografik]

İçeriğin görünürlüğünü artıran nokta paylaşım olunca, kitleyi daha yakından incelemek isteyen NY Times insanlar neden paylaşım yapıyor diye araştırma yaptırmıştı.

Geçtiğimiz yılın sonunda yapılan araştırmayı StatPro sosyal medya kullanım alışkınlaklarıyla birleştirerek infografik haline getirmiş.

Yenilikçi, kariyer odaklı, fedakar, seçici, geri beslemeciler ve bağlayıcılar olarak ayrılan online içerik paylaşımı yapan tiplerin paylaşmaya yönlendiren en büyük sebepse yüzde 94'le eğlence. Sosyal destekte bulunanlar yüzde 84'le ikinci sırada yer alırken, kişisel tatmin için paylaşım yapanların oranı yüzde 69'la azımsanmayacak ölçüde yer alıyor.

İçerik paylaşımı yapanların paylaşımda hangi kanalları tercih ettiği geniş olarak paylaşılmasa da dikkat çeken nokta 6 farklı kategorinin 3'ü e-posta ile paylaşımı tercih ediyor. Daha fazla kişiye ulaşmak isteyenlerin içeriğin sonunda yer verdikleri sosyal medya paylaşım butonlarına e-postayla paylaş seçeneğini eklemeleri pozitif katkı yapacak görünüyor.

Twitter'ın yüzde 90 içeriğinin sadece yüzde 2 kullanıcıdan geldiği gibi sosyal medyaya dair özet bilgilerin bulunduğu infografiği aşağıda bulabilirsiniz.

sosyal-medya-paylasim-6-tip

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.