Amazon.com, dijital çizgi roman dağıtımcısı ComiXology'i satın alıyor

Amazon.com, dijital çizgi roman dağıtımcısı ComiXology'i satın alıyor

Amazon, aralarında Marvel ve DC gibi büyük yayıncıların çizgi romanlarını, ayrıca bunların dışında da çok sayıdaki farklı çizgi romanın dijital ortamda yayınlanmasına aracılık eden ComiXology'i satın alacağını duyurdu.

Satın alma haberi, ComiXology'nin kurucu ortağı ve CEO'su David Steinberger tarafından da şirketin web sitesinde yayınlanan bir mesaj ile doğrulandı.

New York Times tarafından "çizgi romanların iTunes'u" olarak nitelendirilmeye layık görülen ComiXology'den kullanıcılar diledikleri çizgi romanları dijital ortamda satın alabiliyor.

comixology

2007 yılında kurulan şirketin, Amazon tarafından ne kadarlık bir bedelle satın alındığı, henüz anlaşmanın detayları ortaya çıkmadığından belli değil ancak Amazon'un bu alanda elini çokça güçlendirdiği kesin.

New York merkezli comiXology'nin, Los Angeles ve Paris'te de ofisleri bulunuyor. comiXology bünyesinde indirilebilir durumda olan 50 bine yakın çizgi roman bulunuyor. Bu gücünün yanı sıra, comiXology geçtiğimiz yıl başlattığı çalışmayla kendi çıkardığı çizgi roman yayıncılık platformu projesini hayata geçirdi.

comiXology, sahip olduğu online mağazanın yanı sıra, iOS, Android, Kindle Fire ve Windows 8 uygulamalarıyla da hizmet vermeyi sürdürüyor. Bundan sonra Amazon ekibine katılacak ekip, Amazon'un e-kitap ve e-çizgi roman işlerindeki tecrübesinden faydalanacağı gibi, kendi bilgi seviyesiyle de Amazon'a güzel bir artı sağlayacak gibi gözüküyor.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.