Türkiye'den yedi teknoloji şirketi Red Herring Avrupa 2014'ten ödülle döndü

Türkiye'den yedi teknoloji şirketi Red Herring Avrupa 2014'ten ödülle döndü

7-9 Nisan tarihleri arasında Amsterdam'da düzenlenen Red Herring Top 100 Europe etkinliği, 9 Nisan gecesindeki ödül töreniyle son buldu. Red Herring'in Avrupa'nın en yenilikçi 100 teknoloji şirketini ödüllendirdiği gecede toplam yedi Türk teknoloji şirketi ödülle döndü.

Bu yıl Red Herring Europe Top 100 için 10 Türk şirketi aday olmuştu. Red Herring'den aldığmız bilgiye göre, ödül alan Türk şirketlerinin tam listesi şöyle: İnternet ve online kategorisinde yer alan Annelutfen, Sopsy/Zet.com ve Tasit.com; dijital pazarlama ve reklamcılık kategorisinde yer alan  idemama.com; mobil kategorisinde yer alan mobilike.com; Telekomünikasyon kategorisinde  yer alan Tikle (Arti Teknoloji); bankacılık kategorisinde yer alan Parantez; diğer kategorsinde yer alan ininal.com.

Geceye katılan Türk girişimcier ödül töreninin hemen ardından Twitter'dan, gelenek olduğu üzere, bir de selfie paylaştılar. En İyi 100'e seçilen tasit.com kurucu ve CEO'su Birol Kabakoğlu'nun hesabından paylaştığı selfie'de Red Herring CEO'su Alex Viieux da yer alıyor:

Red Herring 2013 Avrupa'da ise 5 Türk şirketi finale kalmış ve toplam 4 şirket Türkiye'ye ödülle dönmüştü. Bu yıl daha fazla Türk şirketinin bu prestijli ödülü aldığını görmek sevindirici. Red Herring CEO'su Alex Vieux bir süre önce yayımladığımız röportajında ödül alan şirketlerin bundan kısa bir süre sonra bir finansal desteği garantilediklerine dikkat çekiyordu.

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.