Jasper: Sesli komutla çalışan uygulamalar geliştirmek için açık kaynaklı bir platform

Jasper: Sesli komutla çalışan uygulamalar geliştirmek için açık kaynaklı bir platform

jasper Princeton Üniversitesi'nden iki lisans öğrencisi Charlie Marsh ve Shubhro Saha, sesli komutla kontrol edilen ve sürekli açık duran uygulamalar geliştirmek için açık kaynaklı bir platform oluşturdular. Jasper adını verdikleri platformla uyumlu çalışan uygulamalar, internette arama yapmak, sosyal medya profilini güncellemek, kullanıcıya e-posta bildirimleri yapmak veya Spotify'ı kontol etmek gibi eylemleri gerçekleştirebiliyor.

Marsh ve Saha'nın bir GitHub projesi olarak başladıkları Jasper'ın, yazının devamında paylaştığımız videoda yaptıkları demoda, Apple'ın Siri'si ya da Google Now gibi çalıştığını görüyoruz. Ancak Jasper'ın en önemli özelliği yüzde 100 açık kaynaklı olması. Platformun sayfasında geliştiricilerin Jasper'ı nasıl kullanabilecekleri de adım adım anlatılıyor.

Jasper'ı kullanmak için, öncelikle çok temel bazı donanımlara ihtiyaç var. Jasper spesifik olarak Raspberry Pi(Model B) için tasarlanmış, bununla birlikte bir USB mikrofonu ve Wi-fi adaptörü gerekiyor. Jasper'in donanım rehberi sayfası, gerekenlerin tümünü listeliyor, birçoğu ucuz ve erişilebilir olan donanımın tamamını buradan görebilirsiniz.

İkinci aşamada ise yazılımın indirilmesi gerekiyor. Jasper yazılım rehberi sayfasından gerekli yazılımlar indirilebiliyor. Kurulum ve konfigürasyonlar da (Facebook ve Spotify gibi) oldukça detaylı bir şekilde verilmiş.

Son aşama ise kullanıma başlamak; Yapılması gerekenler yine oldukça basit ve buradan takip edilebiliyor.

Sayfada Jasper geliştirici API'nın ölümüne kolay olduğu söyleniyor :) Standart, yani komut verme odaklı aktif ve uyarı modülleriyle, yani Jasper'ın sessizce e-mail kontrol etmek gibi görevleri yaparken sizi yalnızca önemli bir konuda uyardığı iki bileşenle geliyor.

Jasper'ın tanıtım videosunu aşağıda görebilir, platformu GitHub sayfasından daha detaylı inceleyebilirsiniz:

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.