Restoran arama deneyimini sosyalleştirmek isteyen Zomato webde ve mobilde yenileniyor

Restoran arama deneyimini sosyalleştirmek isteyen Zomato webde ve mobilde yenileniyor

Hatırlayacağınız üzere geçtiğimiz ay Türkiye'ye adım atan Zomato'nun 4 aylık özetini paylaşmış ve küresel ölçekte yeni bir güncellemeye gittiğine değinmiştik.  Bugün güncellemenin detaylarını paylaşan Zomato yenilemeyle restoran deneyimini daha da sosyalleştirmiş.

Güncellemenin mobil odağı dikkat çekerken, küresel anlamda kullanıcıların mobile yönlendiği günümüzde Zomato'nun bu odakta beklentisini net olarak ortaya koymuş oluyor. Türkiye'de trafiğinin yüzde 30'unu mobilden sağlayan restoran arama ve keşif platformu kişiselleştirilmiş arama sonuçları ve sosyal ağ entegrasyonlarıyla kullanıcının bu deneyimini artıracak görünüyor.

zomato-ekran

Yeni bir lezzetler tatmak isteyenlerin arkadaşlarından bilgi alması üzerinde kurgulu yeni güncellemeyle Zomato kullanıcıları, ağlarındaki haber akışından referansla hareket edebilecekler. Türkiye'deki kullanıcılar için yabancı olmayan bu özelliğe Mekanist'in akış kısmından aşina olduğu özelliklerden birisi. Zomato'nun bu özellikte dikkat çeken yeniliğiyse restoran arama sonuçlarında ağlarında kişilerin yorumlarını, fotoğraflarını da özel olarak görebiliyor.

zomato-yeni-guncelleme Kişiselleştirilmiş arama sonuçlarıyla birlikte Zomato'nun hali hazırda var olan gitmek istediklerim listeleri, yeni restoran keşfedilmenin ötesinde kullanıcıya yeni tatlar için not defteri görevini üstleniyor. Son güncellemeyle tasarımsal yeniliğe gidilirken kullanıcıya verilen ünvanların ötesinde ilerleme süreci de görselleştirilmiş.

Zomato CEO'su Deepinder'in  bugüne kadar attığımız en büyük adım ve Zomato’yu yeniden inşa etmek anlamına geliyor dediği güncellemeyle girişim yemek odağında mobil ayağı da olan blog platformu olmaya doğru ilerlediğini söylemek mümkün. Restoranların menülerini sunan ve özellikle kendi ekibiyle fotoğrafları çeken Zomato'yla ilgilenlenenler buradan web sitesine, Google Play'dense Android uygulamasına ulaşabilirler. iOS uygulaması ise gün içerisinde App Store'da güncellenecek,

Teknoloji dünyasındaki gelişmeleri takip edin. Neleri size ulaştırmamızı istersiniz?
Abonelik kaydınız başarıyla oluşturuldu.